Metsäkauris tartar

Kauris tartar, rakuunamajoneesia ja broccilinia.
Kauris tartar, rakuunamajoneesia ja broccilinia.

Metsäkauriista saa hienostuneen alkuruoan riistaillalliselle. Tartar on raakana syötävä liharuoka, joka valmistetaan hienonnetusta tai jauhetusta lihasta ja tarjoillaan yleensä kananmunankeltuaisen kanssa. Parasta tartar on tuoreesta lihasta valmistettuna.

Ainekset:
riistalihaa, filettä tai paistia
1 kananmunan keltuainen
1 rkl suolakurkkua
1 rkl kapriksia
1 pikkusipuli
1 tl Dijon-sinappia
1 tl sitruunanmehua
suolaa, pippuria

Leikkaa liha veitsellä mahdollisimman pieniksi kuutioiksi. Voit jauhaa lihan myös lihamyllyllä. Pilko suolakurkku, sipuli ja kaprikset mahdollisimman pieniksi ja lisää lihan sekaan kulhossa. Mausta liha suolalla, pippurilla, tilkalla sitruunanmehua ja teelusikallisella Dijon-sinappia. Sekoita kaikki ainekset ja maista. Tartar on raakaa lihaa, joten hyvä hygienia on paikoillaan. Aseta tartar lautaselle pyöreän muotin läpi ja laita kananmunan keltuainen lihan päälle. Lisukkeeksi voi paahtaa pikkutomaatteja ja broccolinia.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *