Metsäkauriin ulkofilettä, puikulamuusia ja korvasienimuhennosta

Metsäkauriin ulkofilettä, puikulamuusia ja korvasienimuhennosta
Metsäkauriin ulkofilettä, puikulamuusia ja korvasienimuhennosta

Metsäkauriin liha on erittäin mureaa ja hennon riistaisen makuista. Metsäkauriin ulkofilettä ei tarvitse kypsentää pitkään, usein pelkkä lämmitys riittää, riippuen siitä millaisen kypsyysasteen aterialleen haluaa. Itse pidän jos liha on kypsyydeltään mediumia tai jopa raakaa. Tämä kauris jäi saaliiksi muutaman tunnin istumisen jälkeen. Olin jo luovuttamassa ja etsin mukavaa makuuasentoa passipaikallani kun pukki yhtäkkiä tuli pellon reunaan. Matkaa oli arviolta 100 metriä kun lähetin Lapuan Naturalikseen matkaan. Nappiosuma vitaalialueelle ja pukin matka loppui parinkymmenen metrin päähän lähtöpaikalta.

Valmistin ulkofileen sous vide -keittimessä, kuten yleensä teen kaikki riistalihat. Lämpötilaksi 55-astetta ja annoin ulkofileen hautua tunnin. Lopuksi paistoin pinnat kuumalla pannulla, vain sen verran että pinta saa kauniin värin. Kuten mainitsin kauriin ulkofile on niin mureaa, että se ei tarvitse pitkää kypsennystä. Ulkofileen paistaminen onnistuu helposti myös paistinpannulla, kunhan muistaa että ei kypsennä sitä liikaa. Pari minuuttia molemmin puoli kuumalla pannulla riittää hyvin.

Puikulaperunamuusi

Puikulasperunoita
200 g voita
1 dl kermaa
suolaa

Kuori ja keitä perunat. Kaada keitinvesi pois. Survo perunat sähkövatkaimella tai perunasurvimella. Lisää voi ja kerma. Mausta suolalla, tarkista maku ja tarjoa heti.

Korvasienimuhennos

400g tuoreita korvasieniä
1 sipuli
3 rkl voita
2 rkl vehnäjauhoja
2 dl kanalientä
suolaa
2 dl kermaa

Keitä tuoreet korvasienet kahteen kertaan runsaassa vedessä. Keittoaika 5 minuuttia/keittokerta. Huuhtele hyvin molempien keittokertojen jälkeen.
Pilko keitetyt sienet ja sipuli ja kuullota pannulla rasvassa noin 10 minuuttia.
Ripottele jauhot päälle ja sekoita kanaliemi joukkoon. Kypsennä hiljalleen kunnes muhennos on sopivan sakeaa.
Lisää mausteet ja kerma. Kuumenna ja tarkista maku.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *