Friteerattuja fasaanin munia ja parsaa

Friteerattu fasaanimuna ja parsaa.
Alkukesästä parsa on parhaimmillaan ja fasaanin munia on saatavilla.

Keväällä ja alkukesästä parsat ovat parhaimmillaan ja fasaaanin muniakin on saatavilla. Kävin hakemassa metsästysseurallemme nuoria fasaaneja, jotka vapautettiin luontoon alkuviikosta. Kuljetuksen aikana fasaanit jatkoivat munimista ja laatikoista löytyi muutama fasaanin muna.

Friteerattu fasaaninmuna

Keitä fasaanimunia noin kolme minuuttia. Anna munien jäähtyä hetki ja kuori ne. Pyörittele munat kananmunassa ja korppujauhoissa. Friteeraa kuumassa n. 180-asteisessa öljyssä pari minuuttia tai kunnes munan pinta on kauniin vaalean ruskea. Nosta munat pois öljystä ja laita kuivumaan talouspaperin päälle. Ihannetilanteessa munankeltuainen on löysä.

Parsat

Opin joitain aikoja sitten valmistamaan parsat siten, että ne eivät mene lötköiksi, vaan jäävät napakoiksi. Katkaise parsoista puumainen tyviosa pois. Tunnet puumaisen osan rajan kun painat parsaa kynnellä varovasti. Kuori parsat ja laita ne suljettavaan pussiin. Kaada pussiin öljyä, niin että parsat peittyvät. Laita pussi kiehuvaan veteen ja sammuta levy. Anna parsojen hautua kattilassa 15 minuuttia. Ota sen jälkeen parsat pois öljystä ja kuivaa ne talouspaperilla. Ripottele hieman suolaa päälle.

Tarjoile friteeratut fasaanin munat ja parsat itse tehdyn majoneesin kanssa. Tässä maustoin majoneesin sitruunanmehulla ja sahramilla.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *