Massaman curry – kaikkien ruokien kuningas. Thaimaalainen herkku, mitä saa Thaimaassa melkein jokaisesta kadunkulmasta. Kookosmainen, tulinen, makea ja mausteinen. Makuyhdistelmä, joka tekee tästä sellaisen herkun, että tätä kannattaa kokeilla. Massaman currytahnaa, tamarindtahnaa ja muita reseptissä olevia erikoisempia aineita, löytyy isompien kauppojen hyllyiltä. Massaman curryn voi tehdä kaikesta riistalihasta, joten se on myös monipuolinen. Suosittelen kokeilemista jos et ole aiemmin tätä tehnyt.
Ainekset:
1-2 rkl öljyä
2 shalottisipulia pilkottuna
2 rkl massaman currytahnaa
20-50 g cashew pähkinöitä
500 g fasaanin lihaa
400 g kookosmaitoa
2 dl kanalientä
2 rkl kalakastiketta
50 g fariinisokeria
2 rkl tamarindtahnaa
2 kaffirlimelehteä
4 perunaa
1 kevätsipulin varsi pilkottuna
1 chili pilkottuna
Ohje:
Lämmitä öljy padassa ja kuullota sipuleita 3-4 minuuttia. Lisää sekaan massaman curry tahna ja pähkinät, sekoittele hetki. Lisää pataan pilkotut fasaanin lihat ja paista 4-5 minuuttia välillä sekoittaen. Lisää pataan kookosmaito, kanaliemi ja 2 rkl kalakastiketta sekä fariinisokeri. Sekoita ja lisää pilkotut perunat, kevätsipuli, tamarindi tahna ja chili pataan. Jos haluat ruoasta tulisempaa, laita chiliä makusi mukaan. Keitä 15 minuuttia tai kunnes perunat ovat kypsiä. Tarjoile keitetyn riisin kanssa.