Riistalihapyörykät ovat metsästäjälle perusruokaa, jota voi nauttia vaikka joka päivä. Riista ei kuitenkaan ole kaikille ihan perusruokaa. Sillä voi hemmotella vieraita mukavalla viikonloppuillallisella. Tässä vain mielikuvituksesi asettaa rajat sille, mitä valitset jauhelihaksi. Tässä käytin hirvenvasan jauhelihaa, mutta kaikki muukin riistaliha sopii oikein hyvin.
Lihapyörykät
Ainekset:
500 g jauhettua riistalihaa
1 kananmuna
1 dl korppujauhoja
1 dl maitoa
1 dl kylmää kahvia
1 tl suolaa
3 katajanmarjaa hienonnettuna
1 tl timjamia
1 tl rosmariinia
1 tl jauhettua mustapippuria
5 maustepippuria jauhettuna
Ohje:
Sekoita kulhossa jauheliha, mausteet ja kananmuna. Sekoita korppujauhot, maito ja kahvi toisessa kulhossa ja anna turvota hetken. Sekoita jauheliha ja maito-korppujauhoseos tasaiseksi taikinaksi. Muotoile taikinasta pyöreitä lihapullia. Paista lihapullat voissa pannulla tai uunissa 225 asteessa noin 20 minuuttia.
Peruna-bataattimuusi
Ainekset:
2 bataattia
6 perunaa
maitoa
voita
suolaa
Ohje:
Pese, kuori ja paloittele bataatit ja perunat.
Keitä bataattia ja perunoita suolalla maustetussa vedessä 30 minuuttia, kunnes ne ovat kypsiä. Kaada keitinvesi pois.
Kuumenna maito. Soseuta bataatti ja perunat ja lisää kuumaa maitoa, kunnes saat haluamasi paksuisen soseen.
Mausta perunasose suolalla, voinokareella.