Pastaa ja kaurisragua

Kaurisragu ja pastaa.
Kaurisragu ja pastaa.

Metsästyskausi lähenee loppuaan ja luntakin on jo sen verran koirienkin liike alkaa hyytymään. Kun ulkona on kylmää, tämä herkullinen ruokalaji on todellinen talvinen lämmitin ja täydellinen päivällinen tai illallinen kylmän päivän jälkeen.
Perusragusta poiketen lisäsin tähän porkkanaa, koska meidän ikääntyvien metsästäjienkin on ajateltava terveyttämme. Porkkanassa on runsaasti tarvitsemaamme kuitua ja vatsakin kiittää. Kastikkeesta tulee mieleen pasta bolognese. Ragun ja bolognesen ero on hiuksen hieno ja riippuu ilmeisesti puhujan kotipaikasta. Kyse on kuitenkin samasta asiasta.

Ainekset:
300g kauriin jauhelihaa
1 tölkki tomaattimurskaa
1 sipuli pilkottuna
3 valkosipulin kynttä
1 iso porkkana
1 lehtisellerin varsi
2 laakerinlehteä
2 rkl tomaattipyrettä
1 dl punaviiniä
oliiviöljyä

Ohje:
Raasta porkkana ja pilko sipulit ja sellerin varsi.
Paista jauheliha tilkassa oliiviöljyä sipulien ja laakerinlehden kanssa.
Kaada pannulle punaviini siten, että jauheliha peittyy. Keitä hetki ja lisää tomaattipyre sekaan ja sekoita. Kaada pannun sisältö pataan ja lisää tölkki hyvänlaatuista tomaattimurskaa. Lisää pataan raastettu porkkana ja pilkottu lehtisellerin varsi. Keitä kastiketta pienellä lämmöllä noin tunti. Tarkista välillä, että pannulla on nestettä, eikä kastike kuivu. Lisää vettä tarvittaessa.

Keitä valitsemasi pasta pakkauksen ohjeen mukaan. Monesti pakkauksissa on ilmoitettu liian pitkä keittoaika. Tarkista pasta pari minuuttia ilmoitettua aikaa aiemmin. Sen tulee olla kypsää mutta ei kuitenkaan ihan lötkö, siinä pitää olla hieman purutuntumaa. Al dente sanotaan.
Raasta lautaselle vielä hieman parmesaanijuustoa.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *