Metsäkauriin potkaa

Metsäkauriin potkaa, polentaa ja salsa verde.
Metsäkauriin potkaa, polentaa ja salsa verde.

Olen pitänyt potkia eräänä sitkeimmistä ruhon osista mitä eläimestä löytyy. Ja niin se taitaa ollakkin, mutta pitkällä haudutusajalla potkistakin saa mureaa ja maukasta. Monesti potkista tehdään osso buccoa leikkaamalla niistä kiekkoja. Nyt kypsensin metsäkauriin potkat kokonaisina. Jouduin hieman lyhentämään potkia sahaamalla, jotta ne mahtuivat pataan paremmin.

Kauriin potkat

Metsäkaurispukki

Ainekset:
Metsäkauriin potkat
1 palsternakka
1 porkkana
1 iso sipuli
pala lanttua
1 varsi varsiselleriä
3 laakerinlehteä
1 dl punaviiniä
2 valkosipulin kynttä
Riistalientä (muukin lihalieni käy)
suolaa, pippuria

Ohje:
Ruskista potkat pannulla voissa ja siirrä ne pataan. Padan on oltava niin iso, että potkat mahtuvat sinne kokonaan. Potkia voi lyhentää sahaamalla ne poikki. Jos sahaat, niin pyyhi luujauho poi lihoista.
Pilko palsternakkaa, selleri, lanttu, porkkana ja sipuli. Halkaise valkosipulit kahtia.
Lisää vihannekset pannulle ja kuullota niitä hetki.
Lisää juurekset pataan.
Huuhtele pannu punaviinillä ja kaada se pataan.
Lisää mausteeksi suolaa, pippuria sekä laakerinlehdet.
Kaada pataan riistalientä niin, että juurekset peittyvät.
Anna padan hautua uunissa 175 asteessa neljästä viiteen tuntiin.

Potkat ovat valmiita kun lihat irtoavat hyvin luista.
Siivilöi liemi padasta ja tee siitä kastike suurustamalla kattilassa maizenalla.
Jäljelle jääneet vihannekset voit lisätä lautaselle.

Polenta

Keitä polenta pakkauksen ohjeen mukaan pari minuuttia.
Lisää raastettua parmesaania ja loraus kermaa ja hieman voita.
Sekoita.

Salsa Verde

Salsa verden on sanottu olevan Italian chimichurri. Helppo tehdä ja sopii hyvin lihan ja kalan kanssa.

Ainekset:
1 dl oliiviöljyä
1/2 tl suolaa
1/4 tl pippuria myllystä
1 rkl punaviinietikkaa
1 rkl dijon sinappia
1 dl lehtipersiljaa pilkottuna
1 valkosipulin kynsi
1/2 dl kapriksia
Hieman cayennepippuria

Ohje:
Pilko lehtipersilja pieneksi silpuksi.
Pilko valkosipuli ja kaprikset
Sekoita ainekset ja sekoita hyvin
Salsa Verde kannattaa tehdä hyvissä ajoin niin maut ehtivät tasoittua.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *