Pannupihvit ovat rehellistä ja perinteistä arkiruokaa. Pannupihvi ei poikkea kovinkaan paljoa hienostuneemmasta Wallenbergin pihvistä. Jauhelihana voit käyttää mitä tahansa riistasta jauhettua lihaa. Tai vaikka eri lihojen sekoitusta. Tähän käytin hirven paistijauhelihaa. Tein pannupihvien lisukkeeksi grillattuja tomaatteja, sipulia ja perunaa muurinpohjapannulla.
Ainekset:
4-6 pihviä
1 sipuli
2 valkosipulinkynttä
500 g jauhelihaa
½ dl kermaa
½ dl maitoa
½ dl korppujauhoja
1 kananmuna
0,5–1 tl suolaa
ripaus mustapippuria myllystä
ruokaöljyä ja voita paistamiseen
Ohje:
Turvota korppujauhot kermassa noin 10 minuuttia. Hienonna sipuli ja valkosipuli. Kuullota sipulit pannulla pehmeiksi miedolla lämmöllä voissa. Sekoita kaikki ainekset jauhelihan joukkoon. Anna taikinan tekeytyä noin 10 minuuttia. Muotoile taikinasta pihvejä. Paista pihvit muurinpohjapannulla voi-öljyseoksessa molemmin puolin ja hauduta kypsiksi keskilämmöllä. Siirrä pihvit sivuun odottelemaan hetkeksi.
Keitä perunat lähes kypsiksi, Pilko perunat, pienet tomaatit ja sipulit. Käytä eri värisiä tomaatteja niin saat paistoksesta värikkään ja kesäisen näköisen. Paista vihannekset kuumalla muurinpohjapannulla öljyssä. Lisää paistamasi jauhelihapihvit pannulle.