Hirvi Wallenberg

Wallenbergin pihvi, kanttarellikastiketta ja karamellisoitua sipulia.
Wallenbergin pihvi, kanttarellikastiketta ja karamellisoitua sipulia.

Wallenbergin pihvi kuuluu liharuokien klassikoihin. Kermaa, kananmunan keltuaisia ja hyvänlaatuista jauhelihaa – niistä on hyvä jauhelihapihvi tehty. Perinteisesti Wallenbergin pihvi valmistetaan vasikan jauhelihasta, mutta vähärasvainen hirvenvasan jauheliha sopii Wallenbergin pihviin erinomaisesti ja kelpaa varmasti parempiinkin juhlapöytiin.

Tein Wallenbergin pihvin seuraksi kermaista kanttarellikastiketta ja uusia perunoita. Kaiken päälle vielä karamellisoitua sipulia. Voiko riista enää paremmalta maistua.

Kanttarellit ilmestyivät eilen tuoreena kotiovelle. Lähes 20 vuotta sitten syntyi meidän ensimmäinen australiankelpie pentue. Yhdestä noista pennuista tuli ilmiömäinen kanttrellien etsijä. Tuolloin koiran omistaja toi meille aina vuoden ensimmäisen koiran löytämän kanttarellisaaliin. Tuo perinne on jatkunut, vaikka koira on jo siirtynyt vihreämmille paimennusmaille. Hirven vasan jauhelihan sain hyvältä ystävältäni lahjaksi. Iso kiitos näistä hienoista raaka-aineista.

1 dl kuohukermaa
2 rkl korppujauhoja
2 munan keltuaista
500 g jauhelihaa
1 tl suolaa
½ tl jauhettua valkopippuria
½ tl jauhettua maustepippuria
¼ tl jauhettua muskottipähkinää
¼ tl jauhettua neilikkaa

Laita korppujauhot turpoamaan kerman sekaan 10 minuutiksi. Sekoita kermassa turvotetut korppujauhot, jauheliha, kaksi kananmunan keltuaiset, jauhettu maustepippuri, valkopippuria, muskottipähkinä, jauhettu neilikka sekä teelusikallinen suolaa. Muotoile jauheihamassasta kuusi samankokoista pihviä kämmenten välissä.
Paista Wallenbergin pihvit voissa keskilämpöisellä pannulla molemmin puolin, kunnes ne ovat läpikypsiä ja pinnaltaan rapeita.

Karamellisoitu sipuli

3 sipulia
40 g voita
1 sokeria

Kuori ja viipaloi sipuli ja kuullota sitä hitaasti voissa keskilämmöllä paistinpannulla. Sekoita usein ja paista, kunnes sipuli muuttuu kullanruskeaksi. Mausta ripaus sokeria. Pidä sipulit lämpiminä.

.

One thought on “Hirvi Wallenberg

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *