Pataruoat ovat omia suosikkiruokiani. Pataan sopii pitkän haudutuksen vuoksi myös ruhon huonoimmat osat. Tähän pataan laitoin hirven paistia sekä metsäkauriin sydämen. Riistapata on mukaelma suositusta chili con carnesta. Mikäli et pidä kovin tulisesta padasta voit jättää chilijauheen laittamatta.
Ainekset:
2 sipulia
2 valkosipulinkynttä
2 porkkanaa
2 varsisellerin vartta
2 punaista paprikaa
oliiviöljyä
1 tl chilijauhetta
1 tl juustokuminaa
1 tl kanelia
1 rkl savustettua paprikajauhetta
400g kidneypapuja
2 tlk tomaattimurskaa á 400 g
400 g hirven paistia ja metsäkauriin sydän
½ pakettia pekonia
nippu tuoretta korianteria
2 rkl kuivattua oreganoa
2 rkl balsamietikkaa
2 laakerinlehteä
½ limen mehu. Toinen puolikas koristeeksi.
Ohje:
Silppua sipulit, valkosipuli ja porkkanat. Pilko varsiselleri ja paprikat. Paloittele lihat ja ruskista ne pannulla. Jätä lihat hetkeksi odottelemaan. Paista pilkottu pekoni pannulla ja laita ne kuumennettuun pataan. Laita pataan loraus öljyä ja pilkotut kasvikset. Lisää chilijauhe, juustokumina ja kaneli. Paista välillä sekoitellen n. 10 minuuttia, kunnes kasvikset pehmenevät ja saavat hieman väriä. Lisää valutetut kidneypavut, tomaattimurska ja lihat pataan. Lisää vettä pataan niin, että ainekset peittyvät reilusti.
Lisää paprikajauhe ja oregano sekä pilkotut korianterin lehdet, voit laittaa sekaan myös pilkotut varret.
Lisää balsamietikkaa, mausta suolalla ja pippurilla ja lisää laakerinlehdet pataan. Hauduta pataa kannen alla noin tunti. Sekoita välillä. Ota kansi pois ja hauduta vielä 10 minuuttia. Jos kastike näyttää kuivuvan liikaa, voit lisätä hieman vettä.
Tarjoa riisin kanssa. Koristele korianterin lehdillä ja limen lohkolla.