Metsäkaurista ja kumiperunaa

Metsäkauriin ulkofilettä, perunaa,porkkanapyrettä, parsaa ja tekoälyn riitakastiketta.

No, eipä kaikki mennyt tänään ihan nappiin. Metsäkauriin pukkijahti on nyt kiivaimmillaan. Itse kaadettuna se maistuukin parhaalta, kuten muukin riista. Lukemattomat ovat ne tunnit, mitä näiden eteen joutuu töitä tekemään. Metsäkauris on arka eläin, joten sen saaminen saaliiksi vaatii kärsivällisyyttä ja useimmiten tuleekin tehtyä tyhjiä reissuja. Joskus kuitenkin onnistuu. No, mikä meni pieleen? Nuo perunat eivät onnistuneet haluamallani tavalla, vaan niistä tuli jotenkin kumimaisia. Maku oli hyvä. Metsäkauriin ulkofileen lisäksi, laitoin lautaselle kauden sesongissa olevaa parsaa, jonka kääräisin parmakinkun sisään, sekä porkkanapyrettä.

Metsäkauriin ulkofileet laitoin sous videessä 55- asteessa ja annoin niiden kypsyä siellä noin tunnin. Metsäkauriin fileet ovat valmiiksi niin mureita, että niitä ei oikeastaan tarvitse kuin lämmittää haluamaansa kypsyyteen. Kastikkeeksi tein tekoälyn mukaisen riistakastikkeen.

Parsat

Katkaise parsoista puumainen tyviosa pois. Tunnet puumaisen osan rajan, kun painat parsaa kynnellä varovasti. Kuori parsat ja laita ne suljettavaan minigrip pussiin. Kaada pussiin öljyä niin, että parsat peittyvät. Laita pussi kiehuvaan veteen ja sammuta levy. Anna parsojen hautua kattilassa 15 minuuttia. Ota sen jälkeen parsat pois öljystä ja kuivaa ne talouspaperilla. Ripottele hieman suolaa päälle. Katkaisin parsat hieman lyhyemmäksi ja käärin ne parmakinkkuun. sidoin paketin yhteen ruohosipulilla.

Kumiperunat

Tämän piti olla hieman erilainen kuin siitä loppujen lopuksi tuli. Tätä pitää hieman vielä kehittää. Maku on hyvä, mutta rakenne ei minua miellyttänyt.

Ainekset:
200 g jauhoisia perunoita
100 g perunajauhoja
kevätsipulia
tilkka vettä
Suolaa, pippuria, savupaprikajauhetta, soijakastiketta

Pilko perunat ja keitä ne kypsäksi. Murskaa perunat nuijalla ja lisää perunajauhot siten, että taikina ei enää tartu käsiin.
Muotoile taikinasta pieniä palloja ja paina muoto pullon kaulalla. Paista perunat kauniin ruskeiksi ja lisää pannulle kevätsipulia ja hieman soijakastiketta.

Porkkanapyre

Ainekset:
2 porkkanaa
1 sipuli
2 dl kanalientä
1 rkl voita
1 tähtianis
suolaa, pippuria

Kuori ja pilko porkkanat. Kuullota sipulit kattilassa voinokareen kanssa. Lisää porkkanat ja paahda hetki. Lisää kanaliemi ja tähtianis. Keitä kunnes porkkanat ovat kypsiä. Poista tähtianis. Laita kypsät porkkanat ja mausteet blenderiin, aja sileäksi haudutus nestettä lisäten. Lisää lopuksi nokare voita, mausta ja sekoita.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *