Fasaania kiovalaisittain

Fasaania kiovalaisittain.
Fasaania kiovalaisittain.

Nimestään huolimatta Kiovan kana ei ole ukrainalainen ruoka, vaan venäläinen. Kiovan kana keksittiin hotelli Ukrainassa, Pietarissa 1900- luvun alussa. Kiovan kana valmistetaan usein avamalla tasku linnun rintalihaan ja laittamalla täytteet sisälle. Sen voi valmistaa myös siten, että nuijitaan rintalihat ohueksi ja kääritään täytteet sisälle. Riistaversio valmistui tällä kertaa fasaanista. Fasaani on oman koiran, Jiipin kanssa saaliiksi saatu urosfasaani.

Ainekset:
Fasaanin rintafileet
100 g voita
2 rkl sitruunan mehu
2 valkosipulin kynttä hienonettuna
2 rkl hienonnettua persiljaa
2 rkl hienonnettua rakuunaa
100g Gruyere-juustoa raastettuna
suolaa
valkopippuria
2 dl vehnäjauhoja
2 kananmunaa
2 dl korppujauhoja
1 l öljyä

Nuiji rintafileet kahden kostutetun muovikelmun välissä ohuiksi. Mausta suolalla ja vastarouhitulla valkopippurilla.
Sekoita valkosipulit sitruunan mehu, persilja ja rakuuna voin joukkoon. Muotoile voiseoksesta n. 5 cm:n mittaisia tankoja. Laita jääkaappiin tunniksi kohmettumaan.
Kääri filee jähmettyneen voitangon ympärille ja muotoile madollisimman tiivis rulla. Laita rulla tuorekelmuun tiukaksi rullaksi ja laita rullat pakastimeen noin tunnin ajaksi.

Kuumenna öljy 180 °C. Pyörittele kohmettuneet fileerullat vehnäjauhoissa, sitten kananmunassa ja lopuksi vielä korppujauhoissa. Friteeraa rullat öljyssä kauniin ruskeiksi. Kypsennä vielä 180 °C uunissa noin 15 minuuttia.

Tarjoile perunamuusin ja herneiden kanssa.


One thought on “Fasaania kiovalaisittain

  • 21.2.2022 at 17:36
    Permalink

    Kiitos reseptistä, aion kokeilla! Yksi kysymys; tuleeko tuo Gruyere juusto myös voi- täytteeseen vai ?

    Reply

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *