Hääpäivän brunssi

Hääpäivän aamuksi oli sovittu noutotreenit paikallisen Keski-Suomen kanakoirakerhon järjestämänä, joten hääpäivän brunssi siirtyi seuraavalle päivälle. Fasaani oli viime talvena samaisen kerhon treeneissä, seisojani Jiipin onnistuneen riistatyön päätteeksi eräksi saatu fasaanikukko. Fasaanin kaveriksi tein uppomunat ja parsaa.

Vaikka onkin aamupäivä tarjosin vaimolle uutta viinityyppiä, mitä löytyy Alkonkin valioimasta, Riesling Roséta, That’s Neiss Pink Rieslingiä Nimensä mukaisesti uudessa viinityypissä on sekoitettu rieslingiä ja punaviiniä. Mielenkiintoinen kevyt kesäjuoma. https://www.alko.fi/tuotteet/934448/That-s-Neiss-Pink-Riesling/

Pekoniin käärittyä fasaania

Siisti fasaanin rintalihat, ripottele päälle suolaa. Aseta lihat päällekkäin niin, että niistä tulee mahdollisimman tasapaksu köntti. Levitä pekonit matoksi leikkuulaudalle. Kääri fasaanin rintalihat pekoniin rullaksi. Kääri lihat kelmuun pyöreäksi pötköksi, kiristä ja sido käärön päät langalla tiukaksi. Laita pariksi tunniksi jääkaappiin.
Laita lihapötkö sous vide -kylpyyn 60 asteeseen tunniksi. Sen jälkeen avaa käärö ja paista kuumalla pannulla pötkön pinta hieman rapeaksi. Leikkaa sopivia annospaloja.

Parsaa

Leikkaa parsan puumainen tyvi pois. Kuori parsat ja keitä suolavedessä pari minuuttia.

Uppomuna

Laita kattilaan vettä ja loraus etikkaa. Riko kananmuna kuppiin. Laita kattilassa oleva juuri ja juuri kiehuva vesi pyörivään liikkeeseen ja kaada kananmuna varovasti keskelle pyörrettä. Keitä kolme minuuttia ja nosta muna reikäkauhalla lautaselle. Vesi ei saa kiehua liian kovaa vaan siten, että se juuri ja juuri kuplii kattilassa.

Parmesan crisp

Raasta leivinpaperille ohut kerros parmesan juustoa. Laita paperi ja juusto mikroon keskiteholle noin 40 sekuntia. Kääri sulanut juusto jonkun putkilon päälle rullaksi. Itse käytin poretabletti putkiloa. Jätä jäähtymään. Säilyy jääkaapissa useamman päivän.

Kastike

Laita oliiviöljyä lasiin. Lisää teelusikallinen hunajaa, hieman valkoviinietikka ja rouhi sekaan mustapippuria.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *