Smash burger

Smash burger on nopea ja yksinkertainen burger lähes pelkästä jauhelihasta paistettu ohut pihvi, johon pyritään saada paljon maukasta paistopintaa. Pihvi painetaan littteäksi kuumalle pannulle. Oman pihvini tein metsäkauriin jauhelihasta, juustoksi mustaa Koskenlaskijaa. Täydellistä darra -ruokaa juhannuspäiväksi.

Smash burger

Ainekset:
Metsäkauriin jauhelihaa
Possun kylkeä
Sipulia
Mustaa Koskenlaskijaa
savustettua paprikajauhetta
valkosipulijauhetta
suolaa, pippuria

Jauha lihat lihamyllyllä. Hyvässä burgerissa pitää olla vähintään 20 prosenttia rasvaa, sen vuoksi possua sekaan. Pilko ja kuullota sipuli. Lisää kaikkki aineet kulhoon ja sekoita.

Muotoile lihasta reilut pallot ja paina ne kuumalle pannulle. Smash -burgeriin pitää saada reilusti paistopintaa, joten anna mennä reilusti. Laita lopuksi juustoviipaleet pihvin päälle ja odota hetki, että juusto alkaa sulaa. Paahda sämpylöitä hetki pannulla. Majoneesi on tärkeä osa hyvää burgeria. Sitä siis reilusti mukaan. Koska kyseessä on äijämäinen krapularuoka, kaada pannulle valunut rasva pihvin päälle kun kasaat burgeria. Samasta syystä näitä pihvejä ei grillata, silloin rasva tippuisi grilliin, etkä saisi sitä hyödennettyä. Jos ei tämä tuki verisuonia, niin sitten ei mikään. Koristeeksi voit laittaa burgeriin hieman jotain vihannesta väliin mutta nehän voi jättää syömättä

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *