Hirvenlihapullia, pastaa, pestoa ja mozzarellaa

Hirvipyörykät, pastaa, pestoa ja mozzarellaa.
Hirvipyörykät, pastaa, pestoa ja mozzarellaa.

Sain ystävältä, joka on armoton hirvimies, hirvenjauhelihaa. Hän oli kaatanut komean sonnin. Siitä tein lihapyöryköitä italialaisella twistillä. Helppo ja valmistuu nopeasti.

Ainekset:
500g hirven jauhelihaa
1 kananmuna
2 dl korppujauhoja
½ dl basilikapestoa (ohje alla)
4 valkosipulinkynttä pilkottuna
1 nippu oreganoa
1 rkl oliiviöljyä
1 sipuli pilkottuna
6 dl paseerattua tomaattia
100g mozzarellaraastetta
basilikaa

Lämmitä uuni 200 asteeseen.
Sekoita kulhossa jauheliha, kananmuna, korppujauhot, pesto, puolet oreganosta ja puolet valkosipulista.
Mausta suolalla ja tuoreella mustapippurijauheella.
Pyörittele massasta reilun kokoisia palloja.
Lämmitä öljy uunin kestävässä pannussa. Paista lihapyöryköitä 6-7 minuuttia välillä käännellen, kunnes pyörykät ovat kauniin ruskeita joka puolelta. Siirrä pyörykät pois pannulta hetkeksi.
Paista pannulla miedolla lämmöllä sipuli ja loput valkosipulit noin kolme minuuttia. Lisää pannulle paseerattu tomaatti, mausta ja anna kiehahtaa.
Laita lihapullat sekaan ja laita niiden päälle railusti mozzarellaa ja oreganoa. Laita pannu uuniin 15-20 minuutiksi kunnes lihapullat ovat kypsiä ja juusto on sulanut lihapullien päällä.

Hirvipyörykät menossa uuniin.
Hirvipyörykät menossa uuniin.

Keitä pasta pakkauksen ohjeen mukaan.
Tarjoile lihapullat pastan, basilikan ja peston kanssa.

Pesto

Pesto on italialainen maustekastike, joka on yleensä tehty basilikasta ja se on helppo tehdä itse.
Ainekset:
basilika
valkosipulia
pinjansiemeniä tai mantelia
parmesaania tai pecorinojuusto (tai molempia)
oliiviöljyä
suolaa, pippuria

Ohje:
Sekoita ainekset morttelissa tai tehosekoittimessa. Morttelissa tehtynä pestosta tulee hieman tahnamaisempi.
Lisää lopuksi oliiviöljyä varovasti siten, että peston rakenne säilyy tahnamaisena.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *