Ihana fasaaniburger

Kävin treenaamassa seisojaani Jiippiä ja saaliiksi tarttui muutama fasaani. Fasaani on meille suomalaisille aika vieras riistalaji mutta siitä saa monennäköistä hyvää ruokaa. Jauhelihana fasaanista saa hyödennettyä enemmän kuin pelkästään rintafileet.

Ainekset:
Tällä kertaa käytin valmiita Vaasan Gourmet burgerisämpylöitä.
2:n fasaanin lihat jauhettuna
150 g raakamakkaraa, oman maun mukaista. Itse käytin italialaista raakamakkaraa.
Castello Brie valkohomejuustoa, vaihtoehtoisesti esim. Monterey Jack tai Cheddar juustoa.
1 punasipuli hienonnettuna
1 tl fenkolinsiemeniä
1 tl kuminansiemeniä
1 tl korianterinsiemeniä
1 valkosipulinkynsi, hienonnettu
1 rkl Worcestershire-kastike
1 tl sokeria
1 tl savustettua paprikaa
1 tl curryjauhetta
1 tl chilihiutaleita
1 kourallinen lehtipersiljaa hienonnettuna
Oliiviöljyä, suolaa ja pippuria

Ohjeet:
Jauha siemenet morttelissa, voit käyttää myös valmiiksi jauhettua.
Paista sipuli ja siemenet oliiviöljyssä, lisää ripaus suolaa ja pippuria ja paista kunnes sipulit ovat pehmenneet.
Lisää valkosipuli, Worcestershire-kastike, sokeri, savustettu paprikajauhe, curryjauhe ja chilihiutaleet.
Anna jäähtyä.
Sekoita kaikki ainesosat huolellisesti.
Muotoile pihvit ja paista kypsiksi.
Laita paiston loppuvaiheessa juusto pihvin päälle siten, että juusto sulaa pihvin pinnalle.

Yrttimajoneesi
Ainekset:
1 dl öljyä
1 tl valkoviinietikkaa
1 tl dijon sinappia
1 tl sitruunanmehua
1 muna
Basilikaa ja rakuunaa tuoreena.
Suolaa, suolan sijasta voit käyttää kapriksen marjoja.

Ohjeet:
Pikamajoneesti tehdään sauvasekoittimella.
Pikamajoneesin teossa on tärkeää, että kaikki ainekset ovat huoneenlämpöisiä.
Laita öljy sauvasekoittimen kulhoon. Lisää kulhoon valkoviinietikka, situunamehu ja mausteet. Lisää viimeisenä kananmuna ja pidä keltuainen ehjänä.
Laske sauvasekoitin varovaisesti kananmunan päälle ja käynnistä. Nosta sauvasekoitinta ylöspäin. Sekoita kunnes sopivan paksuista. Jos majoneesi menee liian paksuksi lisää pari tippaa vetää ja sekoita.
Maista ja lisää suolaa tarvittaessa.

Lisukkeena tarjosin suolakurkkusuikaleita ja dippiä, missä oli turkkilaista jogurttia ja sinappia.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *