Jänisburger

Jänisburger
Jänisburger

Pyrin hyödyntämään saaliiksi saamani riistaeläimet mahdollisimman hyvin. Yleensä irroittelen jäniksistä parhaat palat: etu-ja takajalat, sekä fileet irti ja jauhan lopuista osista jauhelihaa. Jaksan leikellä kylkiluiden välistäkin lihat irti. Jos jauhaa vielä potkat mukaan tulee jauhelihaa reilu puoli kiloa yhdestä jäniksestä. Halusin jänisburgeriin suomalaisia makuja, joten valitsin juustoksi leipäjuuston.

Burger

Paahda sämpylöitä hetki pannulla. Kasaa burgerit siten, että pohjan päälle tulee majoneesia, sen päälle rucola, pihvi, leipäjuusto, sipuli, tomaattisiivut, majoneesia lisää ja kansi päälle. Leipäjuusto kannattaa lämmittää erikseen pannulla.
Ainekset:
Briossi sämpylöitä
jauhelihapihvi
valkosipuli-parmesan majoneesi
karamellisoitua sipulia
leipäjuustoa
rucolaa
tomaatti

Pihvi

500g jäniksen jauhelihaa
80g silavaa
1 kananmuna
½ dl korppujauhoja
suolaa,pippuria

Ohje:
Sekoita ainekset ja laita ne kulhoon ja jääkaappiin tunniksi tiivistymään. Muotoile pihvit hieman sämpylää suuremmiksi ja laita ne uuniin 225 asteeseen 15 minuutiksi.

Valkosipuli-Parmesan majoneesi

Ainekset:
1 kananmuna
1½ dl öljyä
1 tl Dijon sinappia
1 tl sitruunamehua
1 tl valkoviinietikkaa
2 rkl raastettua parmesan-juustoa
1 valkosipulin kynsi puristettuna
5 kpl kapriksen marjaa
pippuria, rakuunaa

Ohje:
Kaikkien ainesten pitäisi olla huoneen lämpösiä, muuten majoneesi ei onnistu.
Laita kaikki ainekset korkeaa sauvasekoittimen astiaan. Laske sauvasekoitin keltuaisen päälle, käynnistä ja nosta varovasti ylöspäin.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.