KAER-kokeen etäosallistuminen

Covid-19 viruksen jyllätessä jo toista vuotta on moniin harrastuksiin tullut erilaisia rajoitteita. Kokoontumisrajoitus koskee koko Suomea ja useamman hengen kokoontumisia yhteen. Pahimmillaan rajoitukset koskivat koko Uuttamaata, eikä sieltä päässyt matkustamaan muualle Suomeen. Tuo rajoitus on kuitenkin jo poistunut, koska silläkään ei pystytty estämään tuon virusperkeleen leviämistä koko valtakuntaan. Nyt suunitellaan tiukempia liikkumisrajoituksia, joissa on liuta erilaisia poikkeuksia. Monet ovat siirtyneet hoitamaan työnsä etäyhteyksien kautta omista kotitoimistoistaan ja yhdistystoimintaankin on poikkeuslailla sallittu kokouksiin osallistuminen etäyhteyksien kautta. Kokemukset etätyöskentelystä on ollut niin positiivisia, että myös Suomen Saksanseijojakerho on päättänyt sallia osallistumisen KAER-kokeisiin etänä.

Saksanseisojakerho on kaikessa hiljaisuudessa jo testannut KAER-kokeen etäosallistumista joidenkin tuomareiden kanssa. Asia on toistaiseksi pidetty salassa, koska ei ole haluttu konservatiivisempien jäsenten ikäviä kommentteja asiaan. Saksanseisojakerhosta ei vieläkään myönnetä asiaa mutta varmat tietolähteet kertovat, että asia julkistetaan Saksanseisojakerhon vuosikokouksessa 17.4.2021. Kokouksen järjestää Himoksella Keski-Suomen kanakoirakerho ja sieltä Maija Huili-Pelto (nimi muutettu) vahvistaa KAER-etäkokeen julkistuksen.

KAER-etäkokeen testauksia on toteuttu salaisessa bunkkerissa. Kuvassa nimettönä pysyttelevä ylituomari suorittaa KAER-etäkokeen koearvostelua videovälitteisesti

Kokeen kulku KAER-etäkokeessa menee kutakuinkin niin, että tuomari katsoo kotoaan nettiyhteyden välityksellä koiran työskentelyä pellolla. Koiralla on varusteena nettiyhteydellä varustettu kamera. Erittän hyvä näkökohta tässä on myös se, että tuomari voi katsoa tilanteen uudestaan niin monta kertaa, että oikea tulos saadaan selville. Käytössä on luonnolisesti myös hidastukset tilanteesta. Myös ampujan haulikko on varustettu kameralla, joten tuomari saa monta näkökulmaa tilanteeseen. Samalla paljastuvat ne koijarit, jotka ampuvat tahallaan linnusta ohi välttyäkseen pudotukselta jos oman koiran noutosuoritus ei ole hyvällä tasolla. Näitäkinhän on nähty, että kun lintu lähtee vasemmalle, koiran ohjaaja ampuukin oikealle, vieläpä arvokisoissa. Samassa yhteydessä KAER-etäkokeessa otetaan virallisesti käyttöön VAR-videotarkastus, mistä kirjoitin jo aiemmin NoseBird nenäimplantin yhteydessä. Tuolloin vuosi sitten VAR-videotarkastus osana KAER-koetta oli vielä koekäytössä mutta nyt on Suomen Kennelliittokin jo antanut asialle siunauksensa. Alla olevassa videossa on näkymä seisojan suorittamasta etänä tapahtuvasta vesityökokeesta. Vesityökokeen voi pian suorittaa vaikka omassa mökkirannassa.

Salainen vuodettu video seisojan suorittamasta KAER-vesityökokeesta etänä. Videossa tuomarin näkymä tapahtumasta.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *