Koukuttavaa metsästystä virtuaalisesti

Haulikuvion testausta.
Haulikuvion testausta.

Sain mahdollisuuden päästä ensimmäisten joukossa tutustumaan Lapua Test Centeriin. Lapua Test Center on Vanhassa Paukussa, Lapuan vanhan patruunatehtaan alueelle, juuri avattu yritys. Yritys tarjoaa asiakkailleen mahdollisuuden erilaisiin ammuntaharjoitteluihin ja patruunoiden testaukseen, sekä koukuttavaan metsästystilanteiden virtuaaliseen videoharjoitteluun.

Lapua Test Center on ainutlaatuinen paikka Suomessa. Se on Suomen ainoa 100 metrin ja kahden 50 metrin sisäammuntaratakeskus, kivääri- ja haulikkotestiammunnalle ja on aikoinaan toiminut Lapuan patruunatehtaan omana testiammuntakeskuksena.

Olli testaa kiväärin käyntiä erilaisilla patruunoilla. Osumia tarkastellaan monitorin kautta.
Olli testaa kiväärin käyntiä erilaisilla patruunoilla. Osumia tarkastellaan monitorin kautta.

Lapua Test Centerissä voit kohdistaa kiväärin, etsiä sopivaa patruunaa omalle aseellesi ja harjoitella ampumista 100 metrin ampumaradalla sisätiloissa. Samoissa tiloissa voi ampua myös haulikolla 50 metrin radalla. Haulikkoradalla etsitään sitä oikeaa patruunaa ja testataan kuviota juuri omalle aseelleen. Tiloissa on myös kolmas rata, missä kivääri voidaan kiinnittää penkkiin ja testata kiväärin käyntiä eri patruunoilla. Ampujan ei tarvitse itse mennä taulujen luo osumia tarkastellakseen, vaan taulut tulevat nappia painamalla ampujan luo.

Lapua Test Centerin yrittäjä Olli Punkari.
Lapua Test Centerin yrittäjä Olli Punkari.

Yrittäjänä Lapua Test Centerissä toimii Olli Punkari. Olli on kokenut kanakoiramies. Hän on monille tuttu ja erittäin pidetty kanakoirien erikoiskokeiden ylituomari.

Lapua Test Centerissä ensikertalainenkin pääsee Ollin opastuksella turvallisesti mukaan ammunnan saloihin. Olli opasti kokeneesti, mukana ollutta vaimoani, joka ei ollut aiemmin ampunut laukaustakaan kiväärillä. Kokeilimme ensin kiväärirataa Ollin omalla Tikka .308 kiväärillä. Hyvin se sattui tauluun, niin minulla kuin vaimollakin. Haulikolla testasimme haulikuvioita erilaisilla patruunoilla.

Koukuttavinta oli ehdottomasti päästä kokeilemaan SimWay Hunt -ammuntasimulaattoria. Tässä hommassa olisin voinut viettää vaikka koko päivän. SimWay Hunt on seinälle heijastettava video, mikä mahdollistaa monenlaiseen virtuaaliseen metsästystilanteiden ja ammunnan harjoitteluun. Harjoittelussa ammutaan siihen tarkoitukseen tehdyllä replica-aseella tai omaan aseeseen kiinnitettävän adapterin avulla, ei siis oikeilla patruunoilla. Adaptereita löytyy yleisimpiin kaliibereihin. Sim Way Hunt- simulaattorilla voi metsästää virtuaalisesti useilla eri eläimillä, nopeuksilla, etäisyyksillä ja liikeradoilla. Ympäristöjä on monia, rehevistä metsistä avoimiin maastoihin ja eri vuodenaikoja. Erittäin hauska ja koukuttava ammuntakokemus.

Lapua Test Center tarjoaa ammuntaharjoittelun lisäksi monia oheispalveluja, koirien varusteista Lapuan patruunoihin. Simulaattorilla voi järjestää erilaisia tilaisuuksia monenlaisille ryhmille metsäsysseuroista polttariporukoihin. Tarvittaessa Olli pakkaa simulaattorin autoon ja matkustaa asiakkaan luo kaikkine laitteineen. Lapua Test Center laajentaa tuotteita ja palveluita pikkuhiljaa toiminnan käynnistyessä ja tulossa on esimerkiksi asesepän palveluja yhteistyökumppanin kautta.

Lapuan Vanhan paukun alueella on paljon muitakin yrityksiä. Vanhassa kulttuuriympäristössä voi viettää vaikka koko päivän. Alueella on Lapua Test Centerin läheisyydessä palveluja ravintolasta teatteriin. Tutustumisen arvoinen alue kokonaisuudessaan.

Jos innostuit aiheesta, Ollin tavoittaa puhelimitse p.0407374955 ja hän mielellään järjestää kaikille mahdollisuuden tutustua Lapua Test Centeriin.

One thought on “Koukuttavaa metsästystä virtuaalisesti

  • 28.2.2022 at 12:09
    Permalink

    Metsästyssimulaattorin kokeileminen kuulostaa mielenkiintoiselta. Isoisäni oli harrastuspohjalta metsästysseurassa ja metsänhoitajana ja serkkuni on haaveillut metsästämisestä, mutta se vaatii paljon harjoittelua. Simulaattorin avulla harjoittelu kuulostaa mielenkiintoiselta, täytyykin vinkata aiheesta serkulle, koska hänkin on halunnut kokeilla juurikin tuota SimWay Hunt simulaattoria.

    Reply

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *