Keskisuomalainen huomioi blogin ja riistaruoan

Joitain viikkoja sitten Keskisuomalaisesta otettiin yhteyttä ja Keskisuomalaisen Erä ja luonto -liitteen toimittaja halusi tehdä jutun IhanaMies blogista ja riistaruoasta.

Juttu ilmestyi painetussa lehdessä tänään 18.7.2020. Jutun toimittaja Pia Tervoja haastatteli minua muutama viikko aiemmin . Valokuvaaja Sami Saarenpää oli myös paikalla ja kuvat sellaisia, mitä ammattilaiselta voi odottaakkin. Laitoin toimittajalle ja valokuvaajalla maistiaiseksi metsäkauriin ulkofilettä ja heinäsorsan rintaa. Aamulla laitoin lihat sous videehen 55 asteeseen ja pidin niitä siellä tunnin verran. Toimittajan ja valokuvaajan tullessa paikalle grillasin lihat nopeasti kuumassa grillissä. Tulikin aika hyvää ja simppeliä maistiaista. Mausteena oli pelkästään suolaa, pippuria ja valkosipuliöljyä. Itse pidin parempana metsäkauriin ulkofilettä, mikä onkin yksi omista suosikeistani riistalihoista. Toimittajan mieleen oli heinäsorsa. Hyvin maistiaset upposivat ja katosivat tarjottimelta.

Toimittaja ja valokuvaaja työssään.
Toimittaja ja valokuvaaja duunissaan.

Hienoa, että maakuntalehdessämme on oma liitteensä erä ja luonto aiheelle. Monesti nuo jutut lehdistössä metsästyksen ympärillä tuppaavat olemaan kovin negatiivisia. Tällä kertaa, kuten Keskisuomalaisessa yleensäkin, metsästysaiheinen juttu oli erittäin positiivinen. Pia Tervoja löysi haastattelusta juuri ne itsekkin tärkeänä pitämäni asiat: metsästyksen eettisyys ja riistaruoan arvokkuus ja riistanhoitotyö, mitä metsästäjät tekevät. Loistavaa työtä.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *