Kaijansuon kosteikkoprojekti osa 2

Kaijansuon kosteikko
Kaijansuon kosteikko 17.7.2020.

Sisä-Suomen Metsästysseuran kosteikkoprojekti on herättänyt kiinnostusta Suomen Metsästäjäliitossa ja muissa metsästysseuroissa. Metsästäjäliitto kirjoitti aiheesta jutun verkkolehti Jahtimediaan: https://jahtimedia.fi/luonnossa/rakennetuista-kosteikoista-apu-taantuville-vesilinnuille

Metsästäjäliiton jutun ilmestymisen jälkeen on pari metsästysseuraa ottanut yhteyttä, koska ovat aloittamassa tai suunnittelemassa omaa kosteikkoa, vesilintujen elinolojen parantamiseksi. On hienoa kun Sisä-Suomen Metsästysseuran kosteikkoprojekti herättää positiivista pöhinää muissakin metsästysseuroissa. Mielenkiinnolla jään seuraamaan muiden vastaavien projektien kehitystä.

Kosteikko 17.7.2020 pari viikkoa kaivuutöiden päättymisestä. Vedenpinta on jonkin verran kohonnut.

Kävin kuvaamassa dronella kosteikon tilaa nyt, kun on mennyt pari viikkoa kaivuutöiden päättymisestä ja jonkin verran on vettäkin satanut. Edellisen videon kuvasin siinä vaiheessa kun kaivuutyöt olivat juuri valmistuneet. https://ihanamies.fi/kosteikon-perustaminen-metsastysseuralle/ Veden pinta on jonkin verran kohonnut, mutta lisää vettä odotellaan. Vesilintuja ei paikalla näkynyt. Sen sijaan komea parikymmenpäinen kyyhkyparvi oli paikalla ruokailemassa automaatilta.

One thought on “Kaijansuon kosteikkoprojekti osa 2

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *