Simpukkapastaa järvisimpukoista

Järvisimpukka on vähän hyödynnetty kotimainen herkku.
Järvisimpukka on vähän hyödynnetty kotimainen herkku.

Järvisimpukka ei varsinaiseti kuulu riistaruokiin mutta järvisimpukat ovat kovin vähän hyödynnetty herkku, niin laitan tämän nyt kuitenkin tähän blogiin. Järvisimpukoita saa poimia vesistöistä ilman kalastuslupaa. Varmista, että et poimi rauhoitettuja raakkuja. Raakut elävät jokivesistöissä.

Järvisimpukat ovat parhaimillaan loppukesästä, jolloin ne ovat rasvaisimmillaan. Koska simpukat syödään kokonaisina ja suolistamatta niitä pitää ensin liottaa pari päivää puhtaassa vedessä, että niiden suoli tyhjentyy. Pese simpukat tiskiharjalla ja laita puhtaaseen veteen. Vaihda vettä pari kertaa päivässä. Kun vesi on kirkasta ja puhdasta on homma hoidettu. Käyttämäni järvisimpukat poimin Iiruujärven pohjasta heinäkuisena hellepäivänä.

Järvisimpukat

Keitä järvisimpuloita suolavedessä 5-8 minuuttia. Keitä vain kiinniolevia simpukoita. Jos kuori on avautunut, on simpukka kuollut, eikä sitä voi syödä. Jos simpukka ei keitettäessä avaudu, on se heitettävä pois. Varo keittämästä liian kauan tai saat sitkeitä simpukoita. Kaada vesi pois kattilasta.

Kermainen pastakastike

2 valkosipulin kynttä
1 sipuli
2dl valkoviiniä
2dl kermaa
suolaa, pippuria, basilikaa

Pilko sipulit ja valkosipulit ja kuullota niitä miedolla lämmöllä pannulla noin 10 minuuttia. Lisää valkoviini ja keitä noin puoleen. Lisää kerma ja keitä kunnes kastike sakeutuu. Mausta suolalla ja pippurilla. Laita silputtu basilika sekaan ihan loppu vaiheessa.

Pasta

Keitä pasta reilusti suolaisessa vedessä paketin ohjeen mukaan. Yleensä paketin kyljessä oleva aika on reilusti ylimitoitettu. Jos haluat pastasta al dente, vähennä ajasta muutama minuutti. Maistamalla pastan kypsyys selviää parhaiten. Pastan heittäminen seinään sopivan kypsyyden toteamiseksi, on täyttä huuhaata, turha sotkea seiniä.

Kaada simpukat kastikkeen sekaan. Kaada kastike valutetun pastan kanssa samaan kattilaan, sekoita. Asettele pasta lautaselle ja raasta päälle parmesaani juustoa Asettele lautaselle vielä paahdettuja tomaatteja ja koristeeksi simpukan kuoria. Nauti kauniin puolison kanssa hänen lempiviininsä kera.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *