Riistaruokaa Tallinnassa

Ravintola Anno sijaitsee ulkoapäin vaatimattoman näköisessä kivitalossa.
Ravintola Anno sijaitsee ulkoapäin vaatimattoman näköisessä kivitalossa.

Vihdoin koronarajoitukset hieman hellittävät ja uskaltaa jo matkustaa, ainakin lähialueella. Viron koronatilanne on suunnilleen samaa luokkaa kuin Suomessa. Tallinnan ravintolat ovat kärsineet korona rajoituksista enemmän kuin ravintolat Suomessa, koska ravintolat ovat siellä enemmän riippuvaisia turisteista. Pääosa Tallinnan turisteista tulee Suomesta. Tallinnaan mekin suunnistimme viettämään viikonloppua. Eri ravintoloissa vieraillessa yritän aina löytää riistaa ruokalistalta. Satuin huomaamaan Sooloiluja blogista, että pieni perheravintola Anno, aivan Tallinnan sydämessä, tarjoaa listallaan metsäkaurista sekä alkuruokana, että pääruokana. Olihan sinne pakko päästä kokeilemaan kun Tripadvisorissakin oli pelkästään positiivisia arvioita paikasta.

Keittiömestarin terveiset

Ravintola Anno on pieni perheravintola, jonka monet Tallinnan kävijät ohittavat kulkiessaan satamasta keskustaan. Ulkoapäin ei uskoisi millaisen upean ravintolan vaatimaton ulkonäkö kätkee sisäänsä. Ravintolassa on vain 22 asiakaspaikkaa, joten jos haluat vierailla siellä suosittelen pöydän varaamista etukäteen. Ruokalistalta löytyi metsäkaurista niin alkupalana, kuin pääruokanakin. Paikan isäntä kertoi metsäkauriin olevan ostettu tukun kautta paikallisilta metsästäjiltä. Halusin pääruoaksi metsäkaurista, joten valitsin alkupalaksi savustettua ankeriasta. Savustettu ankerias tarjoiltiin mustekalan, lohenmädin, viiriäisen munien pikkelöidyn kurkun ja perunalettujen kanssa. Viiriäisen munat ja lohenmäti oli värjätty mustekalan musteella. Varsin tyylikäs ja erittäin maukas annos. Alkuruokaa odotellessa saimme nauttia pienet terveiset keittömestarilta. Keittiömestarin tevehdys sisälsi muun muassa kvinooa ja parmesaania. Vaimon valinta alkuruoaksi oli pinaattiricottaravioli.

Savustettua ankeriasta, mustekalahyytelöä, lohen mätiä, viiriöisen munia, pikkelöityä kurkkua ja paistettua perunaa. Pinaatti ricottaravioli, voi-salvia kastiketta,parmesaania ja pinjan siemeniä

Pääruoka oli yhtä upea annos kuin alkuruokakin. Meillä Suomessa metsäkaurissaaliit ovat niin vähäiset, että sitä ei riitä kaupalliseen käyttöön, vaan lihat menevät pääasiassa metsästäjien omiin ruokapöytiin. Keski-Suomessa metsäkauriskanta on onneksi jyrkässä nousussa. Metsäkauriin lisänä lautasella oli kurpitsapyrettä, Beluga linssejä, karamellisoitua sipulia, naudan sydäntä ja portviinikastike. Kokonaisuus oli mietitty ja lautaselta löytyi monia makuja. Metsäkauriin filee on niin mureaa, että se ei juurikaan kaipaa kypsennystä. Ravintola Annonkin metsäkauris oli jätetty aika raa’aksi, niin minäkin teen. Jos vertaan metsäkaurisannosta omiin tekemisiini, oli hieno huomata, että omat kokkailuni kestävät vertailun oikeankin kokin tekemisiin.

Metsäkauriin filettä, kurpitsapyrettä, Beluga linssejä, karamellisoitua sipulia, naudan sydäntä ja portviini kastike.

Jälkiruoka jatkoi samaa upeaa linjaa kuin alku- ja pääruokakin. Jälkkäriksi valitsin listalta vuohenjuustopannacotan. Lisänä annoksessa oli passion hedelmää ja karamellisoitua popcornia sekä kuivattua vadelmaa. Vaimo valitsi Pavlova a’la Annon, joka sisälsi marenkia, jäädytettyä kermaa ja hedelmiä. Yllätävää jälkiruoassa oli karamellisoitu popcorn, ehdottomasti lisään tämän omiin jälkkäreihini. Popcorn toi annokseen mukavaa makeutta ja rapsakkuutta.

Vuohenjuusto pannacotta, passion hedelmää, karamellisoiua popcornia ja kuivattua vadelmaa. Vaimon valinta oli Pavlova a’la Anno Hieno päätös illalliselle.

Kaiken kaikkiaan hieno illallinen. Viinilista oli monipuolinen. Koska pidän Valpolicellan alueen viineistä, valitisin meille pullon Zenato Valpolicella Superiore 2017. Viini löytyy myös Alkon tuotevalikoimasta. Tarvittaessa ravintolan someliere Erno Kaasik opastaa viinivalinnassa ja kertoo asiakkaille asiantuntevasti viinilistan tarjonnasta.

IhanaMieskin pääsi samaan kuvaan Annon chef Annan ja paikan pomon kanssa kanssa.
IhanaMieskin pääsi samaan kuvaan Annon chef Anna Kaasikin ja paikan pomon kanssa kanssa.

Vahva suositus Ravintola Annolle. Jos tiedät ravintolan, joka tarjoaa riistaa, Suomessa tai ulkomailla laita viestiä kommenttiin.


Tässä vielä ravintolan osoite: Ravintola ANNO Koduresto & Veininurk, Poldri 3, Tallinn 10154, Estonia. http://www.anno.ee/

One thought on “Riistaruokaa Tallinnassa

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *