Hirveä ja villisikaa Tallinnassa

Pyörähdettiin taas mutka Tallinnassa. Tallinnan turistimäärä on edelleen matala, vaikka selvää piristystä on koronarajoitusten jälkeen jo näköpiirissä. Vähäiset asiakasmäärät ovat pakottaneet ravintolatkin kilpailemaan vähäisistä asiakkaista kovempaa. Kaikissa paikoissa tuo kilpailu ei näy valitettavasti asiakaspalvelun laadussa. Ehkä jatkuvat koronarajoitukset hoitavat nuo muutamat pois markkinoilta kokonaan. Parhaat Tallinan ravintolat löytyvät sooloiluja.com blogista. Kannattaa vilkaista sitä ennen Tallinan reissua. Blogista löytyvät ravintolat arvosteluineen ja Tallinnan nähtävyydet. Sieltä mekin katselimme mistähän löytysi tälle reissulle mukava illallispaikka. Jos löytyisi vielä sellainen, joka tarjoaisi riistaruokaa. Edellisellä kerralla löysimme ja ihastuimme ravintola Annoon. Nyt etsimme kuitenkin sellaista paikaa, missä emme olisi aiemmin käyneet. Peppersack ja Olde Hansa on jo monta kertaa testattu ja hyviksi havaittu. Molempien artikkelissa mainitun ravintolan pääruoan hinta oli hieman alle 20€.

Tule Estonia

Tule Estonia sijaitsee Raatihuoneen torilla. Ruoka oli hyvää mutta palvelu puutteellista.
Tule Estonia sijaitsee Raatihuoneen torilla. Ruoka oli hyvää mutta palvelu puutteellista.

Perjantai-illan vietimme Raatihuoneen torin ympäristössä ja menimme syömään Tule Estonia ravintolaan. Listalta löytyi kaurispataa, joka tietysti herätti mielenkiintoni. Kysyin tarjoilijalta, mitähän kaurista tuo mahtaa olla? Tarjoilija ei tiennyt ja lähti kysymään asiaa kokilta. Pian tarjoilija palasi ja sanoi, että ei kokkikaan tiedä. Sillä sekunnilla teki mieli nousta ylös tuolista ja häipyä. Aika ihmeellistä jos kokki ei tiedä mistä raaka-aineista hän tekee ruokaa asiakkailleen. Listalta löytyi myös villisikaa. Enempiä kyselemättä lihan alkuperästä tilasin annoksen. Hyvää se oli. Suussani ei kuitenkaan ollut mitään varsinaista makujen ilotulitusta mutta nälkäiselle ihan ok. Palvelu ei loistanut. Alussa ennustin ravintolakilpailun vielä hävittävän joitain ravintoloita, jotka eivät osaa kilpailla asiakkaistaan. Tämä on ehkä yksi niistä ja se pelkästään palvelun laadun puutteesta. Ei pelkästään kokin tietämättömyys, sama linja oli tarjoilijoillakin, puhelimen some kiinnosti enemmän kuin asiakkaat.

Rataskaevu 16. Loistavaa.

Rataskaevu 16 loistava hirviannos.

Lauantaina varasimme pöydän Tripadvisorin kärkipaikalla olevan ja Sooloiluja bloginkin hehkuttamasta Rataskaevu 16 ravintolasta. Pöytävaraus saatiin jo kello 16:ksi. Katseltuamme Tallinnaa päivällä päätimme perua varauksemme, koska olisimme halunneet illallisen hieman myöhemmin. Rohkeasti kuitenkin illalla marssimme ravintolaan, meidät toivotettiin tervetulleiksi ja meille järjestyikin pöytä vaikka meillä ei varausta ollut. Alusta alkaen palvelu oli ensiluokkaista. Listalta löytyi alkupaloiksi graavattua lohta, mätiä, punasipulia ja pippurikastiketta. Sanotaan, että kastike kruunaa ruoan. Tuo kastike oli aivan loistavaa, maailman kauneimman naisen kanssa kehuimme sitä kilpaa. Kalakin oli loistavaa. Pääruoksi valitsin hirvipaistia, uuniperunoita, fenkolia, kesäkurpitsaa, pippurista mustaherukkakastiketta. Se olikin erinomainen valinta. Hirvi oli hyvää ja muutkin elementit lautasella sopivat hyvin pääraaka-aineeseen. Tarjoilijamme on erillismaininnan arvoinen – todella ammattilainen. Hän osasi kertoa meille valisemastamme ruoasta ja tiedot valitsemastamme viinistäkin oli hyvin hallussa. Vahva suositus Rataskaevu 16:lle.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *