Maailman paras ruoka – rendang

Rendang on indonesialainen aromaattinen lihapata.
Rendang on indonesialainen aromaattinen lihapata.

Yhdysvaltalainen CNN listasi vuonna 2017 50 maailman parasta ruokaa. Parhaaksi listalla tuli indonesialainen rendang. Rendang vaatii pitkän haudutusajan, joten kovin hätäisen ruoka tämä ei ole. Pitkän haudutuksen ja erilaisten aromikkaiden tahnojen lopputuloksen on maukas ja murea lihapata. Rendang tehdään yleensä naudanlihasta, mutta nyt tein rendangin hirven kulmapaistista. Omalla listalla rendang ei mene ykköspaikalle, vaikka se onkin todella hyvää.Oman listan TOP1 on edelleen Massaman curry.

Maustetahna

Ainekset:
3 salottisipulia
4 isoa valkosipulinkynttä
1 tl jauhettuja korianteria
¼ tl kurkumaa
2,5 cm pala tuoretta inkivääriä
3 rkl chilihiutaleita
1 tl kardemummaa
½tl jauhettua muskottipähkinä
1 tl suolaa

Ohje:
Pilko ainekset ja laita ne tehosekoittimeen. Laita pannulle tilkka öljyä ja lämmitä tahna kuivaksi n. 10 minuuttia

Rendang

Hirven kulmapaisti paloiteltuna.
Hirven kulmapaisti paloiteltuna.

Ainekset:
1 kg hirven paistia tai lapaa
2 vartta sitruunaruohoa
4 kaffirlimetin lehteä
2,5 cm pala galangalia, (jos et läydä kaupasta voit korvata galangalin inkiväärillä)
1 tlk kookosmaitoa
1 rkl fariinisokeria

Ohje:
Pilko liha peukalonpään kokoisiksi paloiksi. Paista lihat pannulla ruskeaksi. Lisää pannulle pilkottu sitruunanruoho ja kaffirlimen lehdet sekä viipaloitu galangal. Hauduta hetki ja lisää tahna pannulle. Lisää fariinisokeri ja paistele vielä hetki. Kaada tölkki kookosmaitoa sekaan. Anna hautua miedolla lämmöllä 3-4 tuntia ja sekoittele välillä. Anna hautua niin kauan, että kaikki kookosmaito on haihtunut ja liha on tumman ruskea. Tarjoile keitetyn riisin kanssa.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *