Riistapatee

Riistapatee

Herkullinen riistapatee valmistuu kaikesta siitä riistasta, mitä sattuu kaapista löytymään tai juuri siitä omasta herkkuriistasta.

Ainekset:

Kyyhkyä, n. 10:n linnun rintalihat tai vastaava määrä muuta riistalihaa. Itse käytin tähän kyyhkyä, jänistä, pyytä, metsäkaurista n. 350g.
200g maksaa, kyyhkyn maksaa tai muun riistaeläimen maksaa. Täytteenä voi käyttää broilerin maksaa.
Suolatonta voita paistamiseen
1 rkl sherry viinietikkaa
2 rkl sherryä
1 tl savustettua paprikajauhetta, paahdettuna
200g suolatonta voita sulatettuna ja vielä 60g suolatonta voita, mikä valutetaan astiaan päällimmäiseksi.
1 dl kermaa
suolaa, pippuria, salvian lehtiä

Mausta lihat ja maksa suolalla ja pippurilla. Paista lihat pannussa salvian lehtien kanssa. Siirrä lihat odottelemaan ja paista maksat n. kolme minuuttia puoleltaan. Kaada joukkoon sherryviinietikka ja sherry ja huuhtele pannu saadaksesi kaikki maut mukaan. Kaada seos astiaan odottamaan, Paahda paprikajauhetta hetki pannulla.

Laita lihat, maksat ja kaikki mahdolliset valuneet lihasnesteet blenderiin. Sekoita seosta kunnes se on sileää ja tasaista. Lisää voi blenderiin ja sekoita. Kaada kerma sekaan, sekoita. Maista pateeta ja lisää mausteita makusi mukaan.

Kaada seos pateevuokaan tai muuhun sopivaan astiaan. Kaada sulatettu voi pateen päälle. Laita patee jääkaappiin vähintään 12:ksi tunniksi ennen tarjoilua.

Riistapatee sopii hyvin paahtoleivän kanssa alkupalaksi tai välipalaksi.

2 thoughts on “Riistapatee

 • 29.11.2023 at 11:10
  Permalink

  Hyvä IhanaMies!
  Tein eilen riistapateen peuran lihasta ja peuran maksasta ja aamulla nautiskelin paahtoleivän kanssa, hyvää oli! Hiukan poikkesin ohjeesta, käytin normaalisuolaista voita, koska massaan kuitenkin lisätään suolaa maun mukaan. Mikä on ajatuksesi suolattoman voin käytöstä, miksi sitä? Lisäksi jauhoin kypsät lihat ja maksan lihamyllyllä. Ensiksikin, koska en omista blenderiä ja toiseksi, koska tykkään enemmän ”maalaispatee”-tyyppisestä rakenteesta. Aika sileää tuli silti.
  Tein viikko sitten myös ohjeellasi Wallenbergin pihvit, nekin peurasta, koska sitä nyt sattuu olemaan. Hyviä olivat nekin!

  Reply
 • 4.12.2023 at 09:42
  Permalink

  Suolattomattoman voin käyttäminen on pelkästään terveysjuttu. Maun saa säädettyä lisäämällä suolaa erikseen.

  Reply

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *