Teertä suppilovahverokastikkeessa

Teertä suppiskastikkeessa, porkkana-peruna kakku ja punajuurikaviaaria
Teertä suppiskastikkeessa, porkkana-peruna kakku ja punajuurikaviaaria.

Sattui aamulla niin onnellisesti, että vaimo halusi lähteä mukaan metsälle. Hyvä kun lähti tuomaan hyvää onnea ja kävi niin hyvin, että saatiin teeri eräksi. Jiippi juoksi hakkuuaukon reunaa, pysähyi seisomaan, siihen avanssi ja teeriparvi ilmaan. Osuman sai akkateeri ja Jiippi toikin sen käteen asti mallikkaasti. Siitä sitten vaimolle herkku illallinen hienon Ripasson kera.

Teeri eräksi Jiipin hienosta riistatyöstä.
Teeri eräksi Jiipin hienosta riistatyöstä.

Alkupala riistamaksapateesta

Ainekset:
metson maksaa
kauriin maksaa
pekonia
1 sipuli
2 anjovisfileetä
1 dl kermaa
1 kananmuna
tuoretta timjamia
dijon-sinappia
suolaa ja pippuria
maustepippuria
jauhettua neilikkaa

Ohjeet:
Kuullota hienonnettu sipuli sekä suikaloitu pekoni voissa.
Lisää yrtit, anjovikset ja mausteet.
Hauduta hetki, soseuta sauvasekoittimella hienoksi massaksi.
Sekoita jäähtynyt mauste-sipuli-pekoniseos jauhettuun maksaan.
Lisää seokseen myös sinappi, kananmuna ja kerma.
Kaada seos esim. pakasterasiaan ja anna jähmettyä jääkaapissa.

Laita maksapateeta puolipallon muotoiseen silikonivuokaan siten, että keskelle jää pieni kuoppa.
Laita tuohon kuoppaan Cointreaussa liotettuja sitruunankuoripaloja. Täytä muotti maksapateella.
Laita muotti pakastimeen muutamaksi tunniksi.

Keitä punaviiniä, sytytä ja polta alkoholi pois.
Lisää punaviiniin liivatetta 3 levyä/dl punaviiniä.
Anna jäähtyä hetki. Dippaa jäätyneitä maksapalloja viinissä. Cocktailtikku on hyvä apuväline tässä.
Aseta maksapallerot rieskapalan päälle.

Teeri

Leikkaa teeren rintafileet irti. Suolaa ja pippuroi fileet ja laita ne vakuumiin. Keitä sous videessä 55 asteessa noin tunti.
Paista pinnat kuumalla pannulla.

Porkkana-peruna kakku

Kuori perunat ja porkkanat. Laita ne vakuumiin ja kypsennä sous videessä 85C ja 1 tunti.
Leikkaa perunat ja porkkanat 2mm:n siivuiksi kuorimaveitsellä. Laita ne kerroksittain pakasterasiaan. Laita väliin perunajauhoja. Kaada päälle kermaa ja laita vielä sous videeheen pariksi tunniksi. Laita rasia jääkaappin yöksi. Kaada leikkuulaudalle ja leikkaa siivuja lautaselle.

Punajuurikaviaari

Ainekset:
1dl punajuurimehua
1g agar agar-jauhetta
1/2 l öljyä

Sekoita agar agar punajuurimehuun. Keitä kattilassa vähintään 2 minuuttia.
Tiputa punajuurimehua kylmään öljyyn injektioruiskulla. Siivilöi muotoutuneet punajuuripallot öljystä ja liota kylmässä vedessä ja laita jääkaappiin odottelemaan.

Sienikastike

1 sipuli
2dl kermaa
Pari kourallista suppilovahveroita

Pilko sipuli ja sienet.
Freesaa pannussa kunnes neste on haihtunut sienistä.
Lisää kerma.
Mausta suolalla ja pippurilla.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *