Ensikokemuksia TC hunting riistarepusta

Tc hunting riistareppu takaa ja sivulta.
TC hunting riistareppu takaa ja sivulta. Sivulla näkyvät sivutaskut ovat hyvin saatavilla.

Hankin itselleni TC hunting riistarepun. Riistareppu on tarkoitettu erityisesti koiran kanssa tapahtuvaan metsästystykseen. Hyvin tuota reppua voi käyttää ilman koiraakin. Reppu tosin hieman helpottaa koiran kouluttamista ja sen kanssa kulkemista ja metsästystä. Aiemmin käytin päiväreissuilla perinteistä reppua, missä on mukana jakkara. Useimmin tuo jakkara on lisäpainona mukana turhan takia, sillä metsässä kulkiessa aina löytyy kanto tai muu maastonkohta mihin voi istahtaa. TC hunting riistarepun suunnittelussa on ollut mukana kokenut koirankouluttaja ja koirankoulutuksen näkökulmat ovat olleet suuressa roolissa suunnittelutyössä.

TC hunting riistareppua katsellessa tuotekuvista ensimmäisenä kiinnittää huomiota isot etutaskut. Ajattelin noiden olevan iso haittatekijä nostettaessa asetta poskelle, riistalaukauksen tullessa ajankohtaiseksi. Käytännössä taskuja ei edes huomannut, vaikka taskuissa oli tavaraakin. Itse pakkasin sorsajahdissa toiseen etutaskuun patruunat ja toiseen koiran välineitä mm. taluttimen. Kurppajahdissa käytin koiralla gps:ää ja senkin käsikapula mahtui taskuun hyvin taluttimen kaveriksi.

Repun takapuolelta löytyy tilaa eväille ja saaliille, jos sattuisi edes joskus jotain saamaan. Repun sisäpinta on vettä ja verta hylkivä. Reppu on avattavissa vetoketjulla. Reppuun saa tarvittaessa lisätilaa avaamalla alaosan vetoketjun. Lisätilaa pohjaan tulee noin kymmenen senttiä. Repun päällä on vetoketjullinen tasku ja sen päällä vielä verkkotasku. Taskuja riittää siis moneen tarpeeseen.

Avattava repun alaosa tuo lisää tilaa reppuun.
Avattava repun alaosa tuo lisää tilaa reppuun.

Eräs hyvä ominaisuus repussa on sivutaskut. Molemmin puolin reppua on kahdet taskut, mihin saa esimerkiksi juomapullon ja toisella puolella pidin itse pientä termospulloa. Kahvit pitää saada mukaan! Etummaiset sivutaskut ovat hyvin sijoitettu ja juomapulloihin pääsee helposti käsiksi kurkottelematta liikaa. Repun sivussa on alasaumaan kiinnitetty molemminpuolin D-lenkit. Tämä oli se tuotteen heikoin lenkki. Valmistajan mukaan D-lenkkejä voi käyttää riistalenkkien ripustamiseen tai niihin voi kytkeä esimerkikisi koiran. Näin minäkin tein ja ”naps” lenkki irtosi kun koira vetäisi taluttimen kireälle. Lenkin reppuun kiinnittänyt ommel irtosi. Pakistanin poika on ommellessa säästänyt lenkin kiinnitysmateriaalia ja ommel on liian hentoinen suunniteltuun tarkoitukseen. Jos aikoo pitää koiraansa tuossa lenkissä, suosittelen sen uudelleen ompelemista jo ennen käyttöönottoa. Tai ehkä repun valmistaja parantaa tuota kiinnitystä jossain vaiheessa. Teetän itselleni koiran taluttimen, missä on valmis pikakiinnike tuota lenkkiä ajatellen, kunhan saan ommeltua tuon lenkin tukevasti takaisin reppuun.

Vasemmalla irronnut D-lenkin kiinnike ja oikealla alkuperäinen kiinnitys.
Vasemmalla irronnut D-lenkin kiinnike ja oikealla alkuperäinen kiinnitys, mikä on liian hentoinen koiran kiinnitämiseksi.

Pienestä heikkoudesta huolimatta, TC hunting riistareppu on miellyttävä uutuus. Repusta tulee ehdottomasti uusi kaveri metsästysreissuille. Reppua on helppo kantaa ja se säätyy helposti käyttäjänsä kokoiseksi. Repun väri oranssi/vihreä näkyy hyvin kauas. Seuruejahdeissa näkyvä väri on selkeä turvallisuustekijä. Suosittelen reppua päivämittaiseen liikkuvaan metsästykseen. Päivän tarpeet ja mahdolliset muutamat saalislinnut mahtuvat reppuun hyvin, jos ei nyt ihan mahdottomaksi mene. TC hunting riistareppu on valmistettu puuvillasta ja polyesteristä. Sen voi pestä 40° C pesukoneessa. TC hunting riistareppu on valmistettu Pakistanissa (löytyisiköhän kotimainen valmistaja) ja sitä valmistuttaa Corenius Ase jaUrheilu. Reppua myy 169 euron hintaan muun muassa Lapua test center.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *