Viinirypäleillä täytettyä kyyhkyä ja kanttarellikastiketta

Uusi metsästysvuosi polkaistiin käyntiin kyyhkyjahdilla. Muutama kyyhky tuli reppuun asti ja kanttarellejä löytyi suunnilleen samoilta seuduilta. Yleensä teen kyyhkyn leikaamalla rintalihat irti ja kypsennän ne erikseen ja teen koivista esim. confitin. Nyt kokeilin kyyhkyn valmistamista kokonaisena uunissa. Tätä varten nypin kyyhkyt jo passipaikalla, kun aamulennon hiljennyttyä oli aikaa istuskella ja nyppiä. Alkupalaksi tein Itävallan Wienistä kaupasta löytämääni fasaanirilletteä ja siihen kaveriksi ystäviltä saatua paraislaista saaristolaisleipää. Jälkkärin hillat on myös poimittu samoilta seuduilta kuin pääruokakin.

Kyyhkyä uunissa

Ainekset:
1 kyyhky/ruokailija
viinirypäleitä
Skutsikastiketta linnun voiteluun (Jävla sås bolag)
suolaa, pippuria

Ohje:
Pese ja kuivaa kyyhky. Työnnä sisään viinirypäleitä niin paljon kun sinne mahtuu. Sido vatsaontelo kiinni paistinlangalla. Ripottele päälle suolaa ja pippuria. Ruskista lintu pannulla voissa siten, että se on kullanruskea joka puolelta. Lämmitä uuni 175:een asteeseen. Voitele lintu Skutsikastikkeella. Jävla sås bolagin Skutsikastike antaa linnun pinnalle mukavan metsäisen maun. Anna linnun olla uunissa 20 minuuttia. Ota linnut uunista ja anna vetäytyä viitisen minuuttia folion sisässä ennen tarjoilua.

Kanttarellikastike

Ainekset:
tuoreita kanttarelleja
1 sipuli
2 dl kermaa
suolaa, pippuria

Ohje:
Pilko sipulit ja kanttarellit. Kuullota sipuli pannulla, miedolla lämmöllä. Lisää kanttarellit ja haihduta neste niistä pois. Lisää kerma ja anna saostua. Mausta suolalla ja pippurilla.

Porkkana-fenkoli pyre

Pilko porkkanat, sipuli ja fenkoli. Paista niitä hetki pannulla voissa, kunnes porkkanat alkavat saada hieman väriä. Keitä kypsäksi kanaliemessä. Kun ne ainekset ovat pehmenneet ota ne pois liemestä ja aja sileäksi tehosekoittimella. Lisää kermaa ja suolaa.

Fasaanirillette Wienistä ja saaristolaisleipää Paraisilta.

Jäkkäriksi tein kotijuustoa ja lakkahilloa. Jälkkärin ainekset poimin samoilta seuduilta kuin sain eräksi kyyhkytkin. Kotijuuston tekeminen on helppoa. Siihen tarvitaan vain maitoa ja juustojuoksutinta.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *