Fasaanileike

Fasaanileike, sinihomejuustomousse, perunamuusi.
Fasaanileike, sinihomejuustomousse, perunamuusi.

Fasaanistakin on moneksi. Yritän keksiä aina uusia tapoja valmistaa riistaa. Fasaani on meillä hieman harvinaisempi riistaruoka, eikä perinteitä sen kokkaamiseksi oikein ole. Muualta maailmasta toki löytyy paljonkin resptiikkaa, kun jaksaa netin syövereistä etsiä. Tämäkin fasaani tuli saaliiksi seisovan koiran Jiipin ansiosta. Ilman koiraa fasaani on hankala löydettävä, se on todella hyvä piiloutumaan aluskasvillisuuteen.

Fasaanileike

Leikkaa rintalihat irti huolellisesti ja säästä loppulintu johonkin toiseen ruokaan. Halkaise lihat ja käännä isoksi leikkeeksi. Nuiji leikkeet mahdollisimman ohuiksi kahden muovikelmun välissä. Kostuta rintalihat ennen nuijimista niin ne leviävät paremmin. Laita yhdelle lautaselle korppujauhot. Sekoita joukkoon suola ja pippuri. Riko ja vatkaa toiselle lautaselle munat ja ohenna rakenne tilkalla vettä.

Kääntele leikkeet ensin kananmunassa ja sitten maustetuissa korppujauhoissa. Anna leikkeiden pinnan kuivahtaa hetki ennen paistamista. Paista kuumalla pannulla runsaassa voissa kullankeltaiseksi.

Sinihomejuustomousse

Sekoita tehosekoittimessa sinihomejuustoa ja kermaa. Lisää hieman mustapippuria myllystä. Pursota leikkeen päälle.

Perunamuusin ohjetta en tähän kirjoita, koska jokaisen vaimolla, äidillä tai mummolla on se paras ja maukkain ohje. Meilläkin maailman kaunein nainen tekee maailman parhaan perunamuusin 😉

Koristele leike sitruunanlohkolla ja heitä päälle vielä varrellinen kapris.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *