Fasaani caesarsalaatti

Caesarsalaatti
Caesarsalaatti on hieman kevyempi vaihtoehto tuhtien liharuokien joukkoon.

Joskus on hyvä hieman keventää ruokavaliota. Salaatit ovat siihen hyvä apu. Riistasta harvemmin tehdään salaatteja mutta caesarsalaatti sopii hyvin riistan kaveriksi. Caesarsalaatti on lähtöisin Meksikosta, missä italiasta tullut siirtolainen Caesar Cardini kehitti salaatin Yhdysvaltojen itsenäisyyspäiväksi. Yleensä caesarsalaatti tehdään romainesalaatin lehdistä. Lisänä on usein paahdetuttuja leipäkuutioita eli krutonkeja ja broileria. Tässä salaatissa broilerin tilalla oli fasaania ja romainesalaatin lisänä myös jäävuorisalaattia.

Fasaani

Paista fasaanin rintalihat pannulla kypsiksi. Lihat kannattaa paloitella pienemmiksi paloiksi, niin ne kypsyy nopeammin. Koipilihat voi myös pilkkoa sekaan. Mausteeksi riittää pippuri.

Caesar salaatinkastike

Jiippi ja saaliiksi saatu fasaanikukko.

Ainekset:
1 kananmuna
2 dl öljyä
2 anjovis filettä
1 tl viinietikkaa
1 tl Dijon sinappia
1 tl sitruunaa
pippuria

Riko huoneenlämpöinen kananmuna korkeaan kulhoon. Lisää sinappi ja anjovisfileet. Laita sauvasekoitin kulhon pohjalle. Kaada huoneenlämpöinen öljy päälle. Mitä enemmän majoneesiin lisää öljyä, sitä paksumpaa siitä tulee. Käynnistä sauvasekoitin kulhon pohjalla, nosta se hitaasti ylös. Mausta kastike etikkalla ja sitruunan mehulla.  Sekoita kastike ja salaatit ja raasta päälle reilusti parmesanjuustoa.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *