Hirven potkaa ja rapeaa parmesanpolentaa

Ossobucoa hirven potkista, rapeaksi paistettua polentaa ja paahdettua tomaattia.
Ossobucoa hirven potkista, rapeaksi paistettua polentaa ja paahdettua tomaattia.

Potkat vaativat pitkän kypsennysajan ja potkasta valmistetaan yleensä lihakeittoa tai patoja. Potkien hidas kypsennys tuo maut esiin ja tekee lihasta pehmeää. Monesti riistaeläinten potkia ei pidetä kovinkaan arvostettuina lihapaloina, mutta hyvässä viinissä pitkään hauduttamalla niistä saa juhlavan aterian.

Hirven potkat/ossobuco

Hirven potkakiekkoja
2 dl vehnäjauhoja
40 g voita
2 rkl rypsiöljyä
2 porkkanaa
2 sipulia
2 varsiselleriä
4 valkosipulin kynttä
2 tomaattia
3 rkl tomaattipyreetä
4 dl punaviiniä
riista- tai lihafondia
tuoretta rosmariinia
n. 2 dl vettä
suolaa
mustapippuria

Ohje:
Kuivaa lihojen pinta. Leikkaa potkan reunaa ympäröivät kalvot poikki muutamasta kohdasta ja sido potkat paistilangalla, niin ne pysyvät paremmin kasassa kypsennyksen aikana.
Pilko porkkanat, sipulit, varsisellerit ja valkosipulit.
Mausta lihat molemmilta puolilta suolalla ja mustapippurilla.
Jauhota lihat vehnäjauhoissa ja paista pannulla ruskeaksi voi-öljyseoksessa.
Nosta ruskistuneet lihat pataan.
Paista kasviksia pannulla hetki ja lisää ne pataan lihojen päälle.
Lisää pataan rosmariini, tomaatit lohkoina, viini, fondi sekä tomaattipyree ja sekoita. Lisää vettä sen verran että lihat juuri peittyvät.
Laita pataan kansi päälle ja hauduta hiljalleen pari tuntia, kunnes lihat irtoavat puusta helposti.

Paistettu rapea parmesanpolenta

Ainekset:
1 dl Polentajauhoja
5dl kanaliemi
Parmesanjuustoa
1 rkl voita
suolaa

Ohje:
Keitä polentaa kasvisliemessä viisi minuuttia. Raasta sekaan reilusti Parmesanjuustoa. Sekoita voi joukkoon. Mausta suolalla. Kaada keitetty polenta vuokaan ja laita jääkaappiin muutamaksi tunniksi. Ota jäähtynyt polenta jääkaapista ja leikkaa siitä suorakaiteen muotoisia paloja. Paista pannulla kullanruskeaksi.

Gremolata

Ainekset:
Puntti tuoretta persiljaa
½ sitruunan kuorta
1 valkosipulin kynsi
3 rkl oliiviöljyä
1 rkl sitruunan mehua
suolaa, pippuria

Pilko ainekset ja sekoita ne kupissa oliiviöljyn kanssa.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *