Jänispiiras muusilla

 Jänispiiras ja herkullista perunamuusia sekä persiljakastiketta
Englantilaista Pie & Mash ruokalajia mukaillen jänispiiras ja herkullista perunamuusia sekä persiljakastiketta.

Pie and Mash on ollut alunperin Englannin työväenluokan ruokalaji Lontoon satama-alueelta. Se koostuu tyypillisesti jauhelihapiiraasta, perunamuusista ja persiljakastikkeesta. Erittäin kätevä ruokalaji ja täydellinen lounasannos kun tekee piiraan ja muusin etukäteen ja lämmittää tarvittaessa. Vielä maukkaampaa se on kun tekee sen jostain riistasta. Tähänkään ruokaan ei sovi mikään lihankorvike.

Jänispiiras

Täyte:
2 rkl voita
1 sipuli hienonnettuna
2 valkosipulinkynttä hienonnettuna
500 g riistan jauhelihaa
1 tl Dijonsinappia
1 rkl tomaattipyreetä
½ l lihalientä tai riistalientä
1 dl tummaa olutta
2 rkl vehnäjauhoja
suolaa ja vastajauhettua mustapippuria myllystä.

Paista sipulia ja valkosipulia voissa muutama minuutti kunnes ne ovat pehmenneet. Lisää jauheliha ja paista ruskeaksi. Lisää jauhot pannulle ja anna hiukan ruskistua. Sekoita joukkoon loput ainekset ja mausta suolalla ja vastajauhetulla mustapippurilla ja anna jäähtyä. Kastike saa olla aika sakeaa. Voit saostaa kastiketta tarvittaessa lisää Maizenalla.

Uunivalmiit piiraat
Uunivalmiit piiraat

Voitele vuoan sisäreuna voilla. Kauli valmiista piirakkataikinasta noin 2mm paksuiset reunat vuokaan. Samalla voit tehdä myös pyöreät kannet vuokaan. Asettele taikina vuoan pohjalle ja painele huolellisesti seinämille. Laita vuoka aikalailla täyteen kastiketta. Voitele taikinan reunat munalla ja asettele kannet huolellisesti vuoan päälle. Pistä kanteen pari reikää niin höyry pääsee pois. Voitele munalla. Laita 200 aseiseen uuniin n 20 minuutiksi. Kun taikinakansi on kauniin ruskea ota piiraat pois uuista ja anna levätä kymmenen minuuttia. Irroittele piiras pois vuoasta varovasti veitsellä reunoja myöten.

Persiljakastike

50g voita
50g vehnäjauhoja
5 dl kanalientä
1 valkosipulin kynsi
nippu persiljaa

Sulata voi pannulla ja sekoita jauhot voisulan joukkoon ja kypsennä vehnäjauhoja pari minuuttia sekoitellen. Älä ruskista jauhoja. Lisää pannulle kuuma kanaliemi koko ajan sekoittaen. Lisää sekaan valkosipuli ja pilkottu persilja. Anna kastikkeen kypsyä miedolla lämmöllä noin 15 minuuttia. Sekoita silloin tällöin. Mausta suolalla ja pippurilla.

Tarjoile jänispiiras perunamuusin kanssa.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *