Metsäkauris Wallenberg

Perinteinen ruotsalainen Wallenbergin pihvi tehdään yleensä vasikan jauhelihasta. Tällä kertaa tein sen kuitenkin kaatamani metsäkauriin jauhelihasta. Pihvi on nimetty ruotsalaisen pankkiirin ja kihlakunnantuomari Marcus Wallenbergin vaimon Amalia Wallenbergin mukaan. Alkupalaksi saaristolaisleipää ja skagenröraa. Jälkkäriksi tein elämäni ensimmäisen täytekakun, siitä tuli ihan ok.

Metsäkauris Wallenberg, perunamuusia, hernepyre ja puolukoita.

Ainekset:
350g kauriin jauhelihaa
1 tl suolaa
½ tl valkopippuria
½ tl jauhettua neilikkaa
½ tl maustepippuria
½ tl muskottipähkinää
1 munankeltuainen
2 dl kermaa
Pankojauhoja leivitykseen.
voita paistamiseen.

Ohje:
Sekoita vatkaimella kulhossa tai yleiskoneessa suola, jääkaappikylmä jauheliha, kerma ja munankeltuainen.
Lisää mausteet ja sekoita. Massan tulee olla kermaista ja aika löysää.
Laita pankojauhot lautaselle ja nosta kauhalla pihviannos päälle. Muotoile pihvi noin senttimetrin paksuiseksi ja pyöritä pihvi kokonaisuudessaan jauhoissa.
Paista pihvit pannulla voissa miedolla lämmöllä. Pihvin tulisi olla kullankeltainen.
Perinteisesti Wallenbergin pihvi tarjoillaan herneiden, puolukan ja perunamuusin kanssa.

Hernepyre

Ainekset:
Herneitä
kermaa
mintun lehtiä
suolaa, pippuria

Ohje:
Keitä pari minuuttia herneitä ja muutama mintunlehti.
Ota hieman keitinvettä talteen.
Kaada herneet ja hieman keitinvettä kulhoon ja sekoita sauvasekoittimella tai blenderissä. Lisää kermaa, mausta suolalla ja pippurilla. Pyreen tulee olla sileää.

Alkupala saaristolaisleipää ja Skagenröraa

Saaristolaisleipää ja skagenröraa.

Skagenröra on klassinen ruotsalainen rapusalaatti, joka sopii erinomaisesti alkupalaksi saaristolaisleivän kanssa tarjottuna. Tällä kertaa korvasin katkaravut kylmäsavustetulla kirjolohella

Ainekset:
Kylmäsavustettua kirjolohta
1 pieni punasipuli
1 1/2dl majoneesia
1prk crème fraîchea
½ dl tilliä hienonnettuna
½ rkl sitruunamehua
1/4 tl mustapippuria
ripaus suolaa

Ohje:
Pilko kylmäsavustettua kirjolohta pieniksi kuutioiksi. Sekoita lohikuutiot, majoneesi ja ranskankerma keskenään. Lisää joukkoon muut ainekset ja sekoita. Anna seisoa hetki jääkaapissa. Tarjoa skagenröra saaristolaisleivän päällä tillin kanssa.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.