Valkoposkihanhet viljelijöiden riesana

Maanviljelijöiden sadon syöneet valkoposkihanhet ovat olleet kovasti lehtien ja uutisten otsikoissa. Vaikka en itse ole maanviljelijä, niin voin kuvitella tunteen kun huomaa oman työn ja eläimille tarkoitetun rehun katoavan kutsumattomien vieraiden suihin. Vaikka valtio korvaisi kaiken työn ja menetetyn sadon ei se aina auta. Sitä rehua kun ei ole saatavana, vaikka sitä yrittäisi ostaa.

Hanhijahtia Ruotsissa

Oma näkemykseni asiaan on siis tuntemani myötätunnon lisäksi myös metsästyksellinen. Toisaalta, jos maaseutu halutaan pitää asuttuna, tarvitaan maaseudulla lisää ansaintamahdollisuuksia ja työpaikkoja. Valkoposkihanhikanta on kasvanut niin suureksi, että se kestäisi hyvin metsästystä, kuten moni muukin hanhikanta. Valkoposkihanhien metsästyksen salliminen toisi maaseudulle paljon kaivattuja lisätuloja. Valmiita malleja on tarjolla naapurimaissamme. Peltojen omistajat voisivat toimia, kuten Virossa ja Ruotsissa toimitaan. Omalle pellolle, missä valkoposkihanhet ovat riesana voitaisiin myydä vuorokausilupia niiden metsästykseen. Nämä pellot kannattaisi siis ottaa pois metsästysseuroilta ja myydä luvat itse. Metsästysseurat kun tuppaavat olla kovin mustasukkaisia vieraita metsästäjiä kohtaan. Varmasti olisi halukkaita metsästäjiä. Nyt kun valkoposkihanhien metsästys Suomessa on kielletty, vievät suomalaiset metsästäjät euronsa Viroon ja metsästävät niitä samoja Suomessa suojeltuja valkoskihanhia siellä. Viroon matkatessaan metsästäjä usein ostaa samalta metsästysluvan myyjältä myös majoituksen ja siihen liittyviä palveluita. Nämä tulot kelpaisivat varmasti myös suomalaiselle maanomistajalle. Lupamyyjä myisi myös majoitusta ja ruokaan ja juomiseen liittyviä palveluita. Mikä olisi sen helpompaa kuin ostaa kaikki palvelut samalta palveluntarjoajalta.

Käy allekirjoittamassa lakialoite valkoposkihanhen metsästyksen sallimiseksi: https://www.kansalaisaloite.fi/fi/aloite/6563

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *