Riistaburger

Riistaburger
Juhannuksen juhlimisen jälkeen maistuu mehevä riistaburger.

Juhannuksen juhlimisen jälkeen on kunnon riistaburgeri paikallaan. Burgerin pihveihin kelpaa mikä tahansa riistan jauheliha. Tässä käytin metsäkauriin paistijauhelihaa. Tein burgeriin smash burgerpihvit. Smash burgerin idea on saada saada pihviin mahdollisimman rosoinen, pitsimäinen, rapea reuna ja reilu paistopintaa. Yksinkertainen burgeri ei vaadi liikoja muiden täytteiden osalta: majoneesia, kasviksia ja sopiva kastike on kaikki mitä täydelliseen riistaiseen smash burgeriin tarvitaan.

Smash burger

300g jauhelihaa, mikä tahansa riista kelpaa (kaksi pihviä).
suolaa, pippuria

Muotoile jauhelihasta pihvit. Paista pihvit voissa kuumalla pannulla. Paina pihvejä reilusti pannulle siten, että saat mahdollisimman paljon paistopintaa ja rapeat reunat. Lisää suolaa ja pippuria.

Juustokastike

2 rkl voita
2 rkl vehnäjauhoja
3 dl maitoa
1 tl savustettua paprikajauhetta
100g Cheddar juustoraastetta
suolaa, pippuria

Sulata voi kattilassa. Kiehauta siinä jauhot. Älä ruskista jauhoja. Lisää maito ohuena nauhana, sekoita kastike tasaiseksi. Mausta savustetulla paprikajauheella, suolalla ja pippurilla. Ota kastike pois levyltä ja lisää juustoraaste sekaan. Sekoita kunnes juusto on sulanut.

Majoneesi

1 dl öljyä
1 kananmuna
1 tl valkoviinietikkaa
1 tl Dijon-sinappia
suolaa, pippuria

Riko kananmuna korkeaan, sauvasekoittimen mukana tulleeseen kapeaan kannuun.
Lisää sinappi, valkoviinietikka, pippuri ja suola kannuun. Kaada lopuksi rypsiöljy päälle.
Aseta sauvasekoitin astian pohjalle ja käynnistä se. Nosta sauvasekoitinta hitaasti ylös kunnes majoneesi on valmis.

Paahda sämpylän puolikkaita hetki pannulla. Kokoa burgeri laittamalla pohjan päälle majoneesia, salaattia ja pihvi. Pihvin päälle reilusti juustokastiketta, sipulia ja rapeaksi paistettua pekonia.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.