Rusakon ulkofilettä ja paahdettuja puikulaperunoita

Rusakon ulkoflettä, puikulaperunat.

Yleensä kun saan saaliiksi metsäjäniksen tai rusakon leikkaan ulkofileet irti, enkä laita niitä siihen perinteiseen jänispataan. Ulkofileet ovat riittävän isot, että niistä syö kaksi henkilöä. Siis file/henkilö. Koska, minulla ei ole ajokoiraa ovat jänikset yleensä muun metsästyksen sivusaaliita. Joskus kuitenkin innostun lähtemään kyttäilemään jäniksiä ihan erikseenkin. Metsäjänikset ja rusakot lähtevät iltaisin liikkeelle auringon laskettua. Liikettä riittää aamuhämärään asti. Kuutamoiltoina talvisin, näkyvyys riittää jänisten kyttäilyyn läpi yön.

Ulkofileet

Leikkaa rusakosta ulkofileet irti huolellisesti. Paista ulkofileet pannulla. Älä paista liikaa, vaan jätä fileet oman makusi mukaiseen kypsyyteen. Itse pidän parhaan silloin kun file on medium. Yleensä teen jäniksen ja rusakon fileet sous videe -keittimessä. Hyvä lämpötila keittimessä on 56 astetta. Fileet ovat riittävän mureita jo lähtökohatisesti, joten tunti riittää oikein hyvin.

Paahdetut puikulaperunat

Ainekset:
6 puikulaperunaa
öljyä
tuoretta rakuunaa
savustettua paprikajauhetta
suolaa, mustapippuria

Säädä uuni 200 asteeseen. Pese perunat. Keitä perunoita reilussa suolavedessä 10 minuuttia. Valuta hyvin. Levitä perunat pellille ja paahda uunissa 40 minuuttia. Ota pelti uunista ja litistä perunoita hieman esimerkiksi juomalasin pohjalla painaen. Valuta päälle öljyä ja mausteet. Paahda vielä 20 minuuttia, niin saat perunoihin rapean pinnan.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *