Fasaania papu-pekonipedillä

Fasaania papu-pekonipedillä, sienikastiketta, perunaa ja paahdettua vuohenjuustoa.
Fasaania papu-pekonipedillä, sienikastiketta, perunaa ja paahdettua vuohenjuustoa.

Fasaani tuo pahaääninen mutta herkullinen riistalintu. Pian sen rääkäisyn voi taas kuulla, kun soidinaika lähestyy ja fasaanikukko alkaa keräämään haaremiaan ympärilleen. Fasaanikukon laulu ei todellakaan ole mikään musiikillinen huippukokemus. Riistalintuna fasaani on Suomessa tuontikamaa ja istutuksia on tehty jo 1900-luvun alusta. Alunperin istutukset aloitti karkkimies Karl Fazer. Jossain päin Suomea on jo luontaista fasaanikantaa. Fasaani selviää huonosti Suomen luonnossa ja joutuu usein petolintujen tai ketun saaliiksi. Ilman vuosittaisia tuki-istutuksia kanta pikkuhiljaa kuihtuu kunnes kanahaukka vie sen viimeisenkin.

Fasaani

Leikkaa fasaanin täkkälihat irti. Siisti ne ja leikkaa mahdolliset vertymät pois. Laita rintalihat vakuumiin ja kypsennä sous vide vesihauteessa 62 asteessa 90 minuuttia. Älä laita vakuumipussiin suolaa, voita tai muitakaan mausteita. Ne eivät imeydy lihaan, vaan ovat siellä vain koristeina. Voit maustaa lihat kypsennyksen jälkeen. Voi saattaa myös kuivattaa lihaa jos sitä laitetaan vakuumipussiin ja sous vide hauteeseen. Valkosipuli on ehdoton no no vakuumissa. Se saatta olla jopa vaarallista. Kun lihat ovat valmiita paista niihin voissa nopeasti pinta kuumalla pannulla.

Paahda linnunrankaa uunissa ja valmista siitä kastike. Lisää kastikkeeseen saatavilla olevia sieniä. Miksi en kirjoita tähän reseptiä? Pitäähän sitä jotain salaisuuksia olla.

Paistetut perunasuikaleet

2 isoa perunaa suikaloituna
1 sipuli
5 dl vettä
50g voita sulatettuna
2 rkl öljyä
timjamia, suolaa, pippuria

Sekoita perunasuikaleet ja sipulit keskenään kulhossa. Kaada päälle kiehuvan kuumaa vettä ja anna olla viisi minuuttia. Siivilöi sen jälkeen vesi pois. Tämä pehmittää perunoita ja huuhtelee ylimääräisen tärkkelyksen pois. Valuta vesi pois huolellisesti, mausta ja sekoita sekaan sulatettu voi ja timjami. Lisää perunat pannulle ja paista kullankeltaiseksi.

Paahdettu vuohenjuusto

Hunajainen vuohenjuusto.
Valuta hunajaa vuohenkuuston päälle ennekuin latat sen uuniin.

Leikkaa vuohenjuustosta parin sentin paksuisia siivuja. Laita päälle hieman hunajaa ja paahda 250 -asteisessa uunissa leivinpaperin päällä 5 minuuttia.

Pekoni-papu

Keitä papuja suolalla maustetussa vedessä noin 5 minuuttia. Jos käytät valmiita pakastepapuja riittää vain lämmitys. Valuta vesi pois. Kuori ja viipaloi valkosipulit. Kuutioi pekonit. Kuumenna paistinpannu keskilämmölle ja lisää pekonit ja valkosipulit. Paista kunnes pekoni on kypsää.

Grillattu mandariini

Pese mandariini ja leikkaa siitä 3-4cm:n siivuja. Laita siivut grilliin ja ripottele päälle hieman suolaa. Grillaa kunnes ne saavat reilusti väriä.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *