Kentuckylainen oravapata

Oravapataa pinaattimuusin kera.
Oravapataa pinaattimuusin kera.

Usein vanhoja keittokirjoja selatessa törmää myös oravareseptehin. Amerikan ihmemaassa oravaa usein kokataan grillissä. Netin syövereistä löytyykin paljon erilaisia oravareseptejä. Ystäväni kanssa kerran sitten pohdittiin: miltähän se orava mahtaisi maistua? Niinpä sitten tuumasta toimeen ja pian oli pari kurrea pyydetty ja mikäs se talven pimeänä iltana maistuu paremmin kuin pataruoka. Maistuihan se, eipä eroa muustakaan riistapadasta.

Ainekset:
3 oravaa
2 pekoninviipaletta
1 sipuli
1l lihalientä
2 dl paseerattuja tomaatteja
100g kidneypapuja
1 dl maissia
1 rkl ruskeaa sokeria
2 rkl maizenaa suurustamiseen
suolaa, pippuria

Pilko pekonit ja sipuli. Siivoa ja pilko oravat. Paista pekonia padassa ja lisää sipuli pataan. Kuullota sipulia hetki.
Lisää pataan oravat ja lihaliemi. Lihalientä sen verran, että lihat reilusti peittyvät. Keitä reilu tunit niin että lihat irtoavat luista helposti. Lisää lihat takaisin pataan ja lisää sinne tomaatit, kidneypavut, sokeri ja maissi. Keitä vielä tunti ja suurusta tarvittaessa maizenalla. Lisää tuoreita yrttejä makusi mukaan, rakuuna tai salvia sopii hyvin.
Tarjoile perunoiden tai perunamuusin kanssa.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *