Sydänystävällinen Sorsasalaatti

Sorsaa ja salaattia.
Sorsaa ja salaattia.

Kevyt ja kaunis sorsasalaatti on loistava riistaruoka kun yritämme syödä hieman kevyemmin. Lähes jokainen metsästäjäkin on tehnyt uudenvuodenlupauksen ja päättänyt pudottaa hieman painoaan. Tässä salaatissa heinäsorsa yhdistyy salaattiin, bataattiin ja marinoituun fenkoliin, ja sitä täydentää vadelmavinegrette, joka tekee ruoasta yhtä maukkaan kuin miltä se näyttää.

Sorsan rintalihat

Neljä heinäsorsan rintafilettä. Tämän voi korvata myös muulla riistalihalla. Huom! Tätä ei voi korvata millään vegaanisella lihan korvikkeella. Tämä sorsa-ateria toimii neljälle pääruokana.

Leikkaa lihat irti rangasta ja siisti ne. Ripottele päälle suolaa ja laita lihat vakuumiin. Kypsennä sous videe -hauteessa 56 asteessa 1-2 tuntia. Viimeistele lihat nopeasti kuumalla pannulla. Vaihtoehtoisesti, jos käytössäsi ei ole sous-videe sirkulaattoria tai keitintä, paista lihojen pinta pannulla ruskeaksi ja laita ne uuniin. Anna lihojen olla 180 asteisessa uunissa 5-6 minuuttia. Ota lihat vetäytymään hetkeksi.

Pikkelöity fenkoli

1 fenkoli
1 dl valkoviinietikkaa
1 dl sokeria
1 dl valkoviiniä

Halkaise fenkoli ja viipaloi se mahdollisimman ohuiksi siivuiksi veitsellä tai mandoliinillä. Lisää fenkolisiivut lämmönkestävään kulhoon. Sekoita kattilassa valkoviinietikka, sokeri ja valkoviini, kiehauta kunnes sokeri on sulanut. Kaada kuuma liemi viipaloidun fenkolin päälle. Anna jäähtyä ja maustua jääkaapissa.

Bataatti

Kuori ja leikkaa bataatti 2,5 cm kuutioiksi. Keitä bataatteja n. 15 minuuttia. Paista bataattikuutiot oliiviöljyssä, kunnes ne muuttuvat kullanruskeiksi.

Vadelmavinegrette

vadelmia
½ tl Dijon-sinappia
2 dl oliiviöljyä
1 dl valkoviinietikkaa
suolaa
pippuria

Yhdistä valkoviinietikka ja sinappi kulhossa. Sekoita varovasti ja lisää hitaasti oliiviöljyä tasaisesti koko ajan sekoittaen. Mausta vadelmilla ja lisää suolaa ja pippuria maun mukaan.

Kiehauta papuja muutama minuutti. Yhdistä salaatinlehdet, pavut ja fenkoli suuressa kulhossa ja sekoita joukkoon osa vadelmavinegretestä. Aseta salaatti lautasen keskelle. Asettele bataattikuutiot salaatin ympärille ja ripottele päälle vadelmia. Viipaloi rintafileet ja laita salaatin päälle. Ripottele päälle vielä vinegretteä, lisää sormisuolaa ja tarjoile.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *