Fasaania brittiläisittäin

Fasaania, Yorkshire puddingia, veloute-kastike fasaaniliemestä.
Fasaania, Yorkshire puddingia, veloute-kastike fasaaniliemestä.

Fasaaninliha on tummaa ja hyvin pienisyistä. Sen maku on miellyttävä, ei liian riistainen tottumattomallekaan. Kaikki eivät fasaania arvosta, koska fasaani on pääosin istutuslintu. Pitkällisillä istutuksilla fasaani lisääntyy luonnollisesti myös Suomessa. Oma metsästysseurani Keski-Suomessa istuttaa vuosittain kymmenittäin fasaaneja. Joskus niitä saa saaliiksikin. Ketut ja petolinnut vievät kuitenkin pääosan fasaaneista. Ilman koiran apua fasaaneja on vaikea saada saaliiksi, koska fasaani luottaa suojaväriinsä lähes viimeiseen asti. Se saattaa kyyhöttää metrin päässä metsästäjästä ja tämä kävelee linnun ohi tietämättä mitään linnun olemassaolosta.

Tein fasaanista brittiläisen illallisen. Fasaanin lisäksi lautaselle löysi tiensä Yorkshire pudding ja vihanneksia. Kastikkeeksi keittelin liemen fasaanin rangasta ja yhdistin sen veloute-kastikkeeseen.

Fasaani sous-videessä

Ainekset:
1 fasaani
suolaa, pippuria

Maustoin fasaanin rintalihat suolalla ja pippurilla ja kypsennin sous-videe -keittimellä 62 asteessa 40 minuuttia. Lopuksi pannulla kaunis väri lihoihin.

Yorkshire pudding

Ainekset
2 kananmunaa
100g vehnäjauhoja
1 dl maitoa
suolaa

Sekoita ainekset kulhossa. Esilämmitä muffinssivuoka, missä on öljyä noin 1cm 190 asteisessa uunissa. Kaada taikina vuokaan. Varo ettei taikinaa mene vuoan kuppien väliin. Se estää taikinan kohoamisen vuossa.

Laita vuoka takaisin uuniin 190 asteeseen 20-25minuuttia.

Velouté-kastike fasaanin liemestä.

Keitä fasaanin ranka mausteisessa vedessä noin tunti. Mausta liemi suolalla, pippurilla, sipuleilla ja yrteillä.

Ainekset:
2 rkl voita
2 rkl vehnäjauhoja
5 dl fasaanilientä
2 shalottisipulia
1 valkosipulin kynsi
suolaa
valkopippuria
rakuunaa
1 kananmunan keltuainen
2 rkl kermaa

Paista jauhoja voissa norsuunluun väriseksi.
Lisää fasaaniliemi vähän kerrallaan sekoittaen samalla.
Anna kiehua 15-30 minuuttia.
Siivilöi kastike.
Valmiiseen kastikkeeseen voi lisätä makua voilla.
Lisää keskenään sekoitettu munankeltuainen ja kerma juuri ennen tarjoilua. Kaada seos kuumaan, ei kiehuvaan, kastikkeeseen ohuena nauhana koko ajan sekoittaen.

Kastike ei saa enää kiehua.

Tarjoile herneiden ja porkkanan kanssa.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *